Ingredients:
Bacallà remullat
Oli
Crema de llet (opcional)
All
Sal
Preparació:
Es posa el bacallà, remullat i al punt de sal, al foc molt baix, cobert d’aigua, cal escalfar fins que es facin unes bombolles fines a la superfície, apagar el gas, no ha de bullir, s’escorre el bacallà i es posa en un recipient que toleri escalfor, traient-li les espines.
En una paella al foc, es posen els alls tallats amb oli, (per mig kg de bacallà un quart de litre d’oli) a foc lent fins que estiguin rossets, s’apaga el foc es retiren els alls, que es poden utilitzar en una altra recepta.
Aquest oli calent però sense cremar s’anirà afegint al recipient on tenim el bacallà i amb una batedora ho anirem emulsionat com si fos una maionesa, mentre es va afegint oli es va lligant i al final es pot afegir crema de llet, o una mica d’aigua de la que hem escalfat el bacallà o també llet sencera. Caldrà que rectifiquem de sal i ja la tindrem feta.
La brandada es pot menjar freda sobre torrades, o farcint pebrots o també barrejada amb puré de patata i gratinada al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada