dilluns, 22 de febrer del 2010

Ferran Adrià cuinarà plats que mai havia mostrat al públic

Comença el programa professional del Fòrum Gastronòmic Santiago 2.010

Milers de persones van passar pel Fòrum Gastronòmic Santiago 2010 a la primera jornada del congrés, que se celebra aquests dies a Santiago de Compostela. Els tallers i espectacles gastronòmics del cap de setmana han registrat un ple absolut. Avui comença el programa professional, dirigit a congressistes, amb la presència de Ferran Adrià. El xef d'El Bulli participarà al Fòrum amb una sessió inèdita, en la qual cuinarà plats que mai havia mostrat en públic.


Koldo Rodero, en plena feina, en l'inici del Fòrum Gastronòmic

Molts visitants van aprofitar la jornada de diumenge per visitar el Fòrum Gastronòmic Santiago'10 al Recinte Firal de Amio, a Santiago de Compostela. Després d'un reeixit començament el dissabte amb el Fòrum Ciutat, ahir al públic l'espai firal, que compta amb la presència de més de 120 estands d'empreses del sector enogastronòmic.

La jornada del diumenge va estar plena d'activitats i en totes es van cobrir les places disponibles. Les sales Picadillo i Cunqueiro han acollit tasts i tallers de cuina, al matí els protagonistes van ser els productes de la Comarca do Eume, Ferrol i Ortegal, i la iniciativa GranxaFamiliar, la cuina de muntanya i la cuina amb cervesa.

Ja a la tarda els tallers de rebosteria monacal, Slow Food Galícia o els plats recuperats per l'exposició "Ao pé do lar", a més de tasts de dolços i vins del Camí de Santiago i cerveses Estrella Galícia.

L'Auditori va acollir sessions com Les Cuines del Camí, Art breu: cuina i patrimoni en Paradores, una altra amb els guanyadors de Santiago (é) tapes, el concurs de tapes organitzat per Turisme de Santiago, l'espectacle Poesia Visual Culinària de David Ymbernon, i música i cuina en directe amb el polifacètic xef portuguès Chakall.

A més en l'espai Ateneu va tenir lloc el Fòrum nens, on els més petits van poder gaudir dels tallers de cuina especialment dissenyats per a ells.

Avui comença el programa professional, dirigit a congressistes, encara que el recinte firal continuarà obert per al públic en horari de 10.00 a 20.00 h.

Ferran Adrià, Fòrum Dolç i III Trobada de Bloggers
Avui Ferran Adrià participa al Fòrum Gastronòmic Santiago amb una sessió inèdita, en la qual cuinarà plats que mai havia mostrat en públic. A la tarda, intervindrà en un diàleg sobre cuina creativa al costat de Jacques Maximin i Marcelo Tejedor. Al mig, en una roda de premsa que tindrà lloc a les 13.00 h, avançarà en exclusiva alguns aspectes del futur d'El Bulli.

La jornada està marcada més per la celebració del Fòrum Dolç, amb la participació d'alguns dels millors especialistes en cuina de sobretaula del món, i la III Trobada de Bloggers Gastronòmics, iniciativa que va néixer al Fòrum Gastronòmic Santiago'08 i que l'any passat es va celebrar a Girona.

Agenda del dilluns febrer 22
De 10:00-11:15. SALA PICADILLO - Pere Roca.
SALA Cunqueiro - Ramon Morató (Fòrum Dolç).

De 11:30-12:30. AUDITORI - Ferran Adrià
ATENEU - Álvaro Díaz, Ediciones Trea.

De 12:45-14:00. SALA PICADILLO - Agnar Sverisson.
SALA Cunqueiro - Ernst Knam (Fòrum Dolç).

De 13:00-14:00. AUDITORI-Flavio Morganti, Conselleria de Pesca.
ATENEU - Dominique Roujou, Adegas Ponte da Boga.
RODA DE PREMSA FERRAN ADRIA

De 16:00-16:30. AUDITORI - Antonio Vieira.

De 16:00-17:15. SALA PICADILLO - Pere i Aitor Arregui.
SALA Cunqueiro - Jakob Mielcke (Fòrum Dolç).

De 16.00h a 17.30h. ATENEU - TROBADA DE BLOGGERS.
De 16:45-17:15. AUDITORI - Flavio Morganti.
De 17:45-18:30. AUDITORI - Ferran Adrià, Jaques Maximin i Marcelo Tejedor.
De 18:45-19:00. ATENEU - TROBADA DE BLOGGERS
De 18:45-19:15. AUDITORI - Agnar Sverisson.
De 18:45-20:00. SALA PICADILLO - Nacho Manzano.
SALA Cunqueiro - Jordi Butrón (Fòrum Dolç).

Èxit del Fòrum Ciutat
El Fòrum Ciutat va donar inici al Fòrum Gastronòmic Santiago'10 amb una gran afluència de públic. Les activitats es van desenvolupar en espais monumentals de Santiago de Compostela.

El Mercat de Abastos va acollir una gran expectació per presenciar el II Concurs de Pulpeiro, presentat per Quique Morales, en què van participar 9 Pulpeiro i Pulpeiro procedents de tota Galícia.

Mari Carmen Eyo, de la Pulpería Guerra de A Estrada, va rebre el taló de 1.000 euros que acompanyaven al primer premi de mans del regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Santiago, Xosé Manuel Iglesias. El segon premi, dotat amb 800 euros, va ser per al meu fill Porto de la Pulpería Porta, també de A Estrada. Els 600 euros del tercer premi van ser per a la Pulpeiro d'O Carballiño Cristina Panadeiros.

Els tallers "Compro i cuino" impartits per Flavio Morganti i Marcelo Tejedor, que tenien reservades totes les seves places des de feia setmanes, van permetre als assistents fer la compra a la Plaça d'Abastaments per a posteriorment elaborar un menú amb aquests cuiners professionals.

Més de 400 persones van participar en les cates amb maridatge de productes gallecs i els tallers del Fòrum Nens, celebrats al llarg de tota la jornada al Parador Hostal Reis Catòlics i al Museu do Pobo Galego. Els gourmets van continuar pelegrinant al Parador per assistir a la subhasta Art & Wine Gallery i gaudir d'una original "Sopar a cegues".

Un tour gastronòmic per la ciutat i una excursió a les Rías Baixas per conèixer el rebost atlàntica van completar les activitats.

Notícia publicada a http://www.infohoreco.es/