dilluns, 15 de febrer del 2010

Centenars de persones degusten les delícies del porc al Dijous Llarder

Osona Cuina i els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona van servir els tres porcs ecològics degustats per més de 600 comensals, que tot i el fred no es van deixar perdre el plaer d’un bon àpat de cloenda del Dijous Llarder.

A l’hora de dinar la carpa també es va omplir de gom a gom. Durant tot el dia es van cuinar i servir 1.900 menús i 650 entrepans.

L’acte de lliurament de la Llonganissa d’Or, organitzat conjuntament per l’ImpeVic i l’IGP es va portar a terme a les 19.00 h. El prestigiós cuiner Nandu Jubany va rebre el guardó de la mà del president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament Josep Burgaya qui va destacar “la bona feina que està fent el sector porcí i carni” així com també del “sector gastronòmic”. El president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde, també va agrair la implicació dels diferents col•lectius i col•laboradors que han fet possible una nova edició “d’aquesta festa gastronòmica i lúdica”. Per la seva banda, el president de l’IGP Llonganissa de Vic, Urbici Escudé, va remarcar que Jubany era un guardonat “especialment pròxim i totalment merescut”.

Nandu Jubany, membre del col•lectiu Osona Cuina i amb estrella Michelin des de 1998 va mostrar-se molt il•lusionat amb el guardó. “Em sento orgullós quan viatges i et diuen que véns del país del ‘salchichón’. L’he defensat sempre i és que quan el deixes tastar a la gent els hi encanta” i va afegir que “si em fessin escollir 5 productes ideals per un aperitiu, un d’ells segur que seria la llonganissa”.

Prèviament al Tast guiat de Llonganisses, Josep Burgaya va lliurar el premi dotat amb 1.000 euros als guanyadors del concurs de cartells del Dijous Llarder 2010, els residents del Centre Riudeperes de Sant Tomàs. Tot seguit, Jacint Arnaus, tècnic de l’IRTA va fer el Tast Guiat.

Notícia publicada a la web de l'Ajuntament de Vic.