dimecres, 3 de febrer del 2010

EL CÒCTEL APTE PER A TOTS ELS PÚBLICS

XXVII edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya

S’acaba de celebrar, un any més, la fase final del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya que organitza l’ Escola Universitària d’ Hoteleria i Restauració de Sant Pol de Mar.

El món del còctel segueix viu tot i la deriva negativa en que navega des de fa anys. Però, avui en dia, l’ amenaça a les sancions de tràfic i una generalitzada percepció que aproxima el consum d’alcohol a altres usos nocius, generen oportunitats innovadores per a la cocteleria del futur.
Durant el concurs s’han pogut escoltar comentaris sobre el maridatge dels còctels amb els nous enfocaments de la societat darrera de consumir “salut” o productes saludables. És el camí que està recorrent actualment la cuina moderna.

Igual que les ofertes culinàries atractives i saludables, el barman ha de saber buscar els ingredients amb els que es pot elaborar atractives begudes per a l’aperitiu o saludables digestius de mitja tarda. Potser l’edició del 2011 d’aquest jove veterà Concurs pot presentar i premiar aquesta tendència.

En la convocatòria d’enguany, dirigida per Manuel Tirvio, President de l’Associació de Barmen de Catalunya, els joves barmen premiats han estat:

TROFEU MANUEL VILLALANTE atorgat per EUHT StPOL al concursant amb major puntuació global:

Còctel “Bi-Gin”, un còctel aperitiu a base de ginebra, martini, campari, llimona i ginger ale, presentat per Ferran Coll de l’Escola Universitària d’Hoteleria de Sant Pol de Mar.

TROFEU ESPECIAL CLUB DEL BARMAN, al concursant classificat en segon lloc en la puntuació global:

Còctel “Que viene el coco”, un còctel digestiu a base de crema de coco, presentat per Adrià Batlle de l’Escola Superior d’ Hostaleria de Barcelona.

TROFEU JOSEP Mª GOTARDA al concursant que ha obtingut major puntuació en la destresa i habilitat:

Còctel “Recuerdos de La Habana”, un còctel digestiu amb base de ron i pinya i perfum de café i tabac, presentat per David Sànchez de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.

TROFEU ASSOCIACIÓ CATALANA DE SOMMELIERS al concursant que ha obtingut major puntuació del jurat degustador:

Còctel “One O’clock”, un còctel aperitiu derivat del negroni amb “amer picón”, presentat per Xavier García de la Escola CETT de Barcelona.

TROFEU GRUP SERHS al concursant que ha obtingut major puntuació de “merchandising”:

Còctel “Copenhague”, un còctel digestiu a base de sucs i cointreau, presentat per Gemma Capdevila de l’Escola d’Hostaleria de Lleida.