dilluns, 15 de febrer del 2010

L’Associació d’Hostaleria de la Selva posa en marxa la primera Ruta del Salsafí de la Selva

El guardonat, Emmanuel Grymonpré, ha estat l’impulsador del projecte de Les Cabanes als arbres a Sant Hilari Sacalm


Unes 200 persones van gaudir del Sopar degustació de la Ruta del Salsafí de la Selva, que es va celebrar el dijous 4 de febrer a l’Hotel Melià Golf Vichy Catalan

presentacio.JPGL’Associació d’Hostaleria de la Selva ha posat en marxa la primera Ruta del Salsafí de la comarca de la Selva aprofitant que aquest producte és un distintiu culinari a la comarca. En aquesta nova Ruta hi participen un total de vint-i-quatre restaurants amb una selecció de plats que tenen aquest ingredient com a producte estrella en diferents especialitats com carns, peixos i amanides, entre altres. Aquesta nova iniciativa gastronòmica es va presentar el dijous 4 de febrer, en el transcurs del sopar degustació que es va oferir a l’Hotel Melià Golf Vichy Catalana de Caldes de Malavella.

En el transcurs de l’acte de presentació es va donar a conèixer el guanyador del 12 è premi Salsafí d’Or, que enguany va recaure al Sr. Emmanuel Grymonpré per la seva tasca emprenedora i el seu projecte innovador de l’hotel de les cabanes als arbres a Sant Hilari Sacalm. El guardó va reconèixer la iniciativa innovadora d’Emmanuele Grymonpere de crear un hotel turístic fet amb cabanes damunt els arbres de la capital de les Guilleries.

El salsafí, un distintiu culinari de promoció per a la Selva

Aquesta ruta servirà de promoció econòmica ja que, segons manifesten els mateixos representants de l’Associació, permetrà conèixer la comarca i els seus establiments. El Salsafí d’Or es va crear l’any 1998 i consisteix en reconèixer a les persones, entitats o iniciatives que s’hagin significat al llarg de l’any a promocionar la comarca a través de la gastronomia, el turisme, la cultura o l’esport. En edicions anteriors l’Associació d’Hostaleria de la Selva va creure oportú reconèixer la tasca de la Fundació Mona, Futbol Club Barcelona, Centre Lúdic Magma, entre altres.

L’acte va comptar amb l’assistència del president del Consell Comarcal de la Selva, Sr. Jordi Gironès; el Sr. David Mascort, director de Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i Empresa a Girona; el president de Associació d’Hostaleria de la Selva, Sr. Antoni Creus; el Sr. Joan Colomer, alcalde de Caldes de Malavella; la Sra. Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i el Sr. Josep Guix, director dels Serveis Territorials del DARP a Girona, entre d’altres.

Notícia publicada a http://www.selva.cat/