dilluns, 13 de juliol del 2009

Xicu Anoro guardonat a Itàlia amb el títol de deixeble d'Auguste Escoffier


El fundador de La Cuina a Sils, Francesc Xicu Anoro ha estat guardonat a Itàlia amb el títol de deixeble d'Auguste Escoffier, reconeixement que s'atorga als millors xefs de cuina tradicional. Fa un parell de setmanes, en l'acte d'agermanament entre els pobles de Forlimpopoli (Itàlia) i Villeneuve Louvet (França), que es va realitzar a la Casa Artusi, ubicada en l'esmentat poble italià, La Cuina a Sils va poder rebre aquest premi que se suma al Salsafí d'or de la Selva, el Sitrell de plata de Santa Coloma de Farners i el Bolet d'or d'Arbúcies que ja té el col·lectiu silenc.
La Casa Artusi va entregar aquest guardó a La Cuina a Sils "pel treball d'anys en la recuperació i la conservació del patrimoni gastronòmic" de la població. Per aquest centre italià dedicat a la recerca culinària La Cuina a Sils representa "un mode de cuinar encara viu en algunes cases i famílies, la valoració de la tradició local i sobretot l'entrega a les noves generacions de coneixements valuosos que podrien ser oblidats".
En el text que justificava l'entrega del guardó a l'associació silenca la Casa Artusi va manifestar que la seva primera finalitat és la valoració de la cuina domèstica objectiu que, a parer seu, compleix La Cuina a Sils i per això s'ha atorgat el guardó de deixeble d'Auguste Escoffier al coordindador de l'entitat.

Informació extreta de diaridegirona.cat