divendres, 8 d’abril de 2011

Pebrots verds farcits de truita de patata i ceba

Ingredients per a 4 persones:

4 pebrots verds italians, grans i ben allargats
1 ceba gran
4 patates normals
4 ous
sal i oli d’oliva




Preparació:

En primer lloc pelarem i rentarem les patates i la ceba. Les patates les tallarem a daus petits i la ceba filetejada a mitges llunes.

Posarem una paella al foc amb l’oli corresponent i quan sigui calent hi tirarem primer les patates que quedin una mica dauradetes, per seguidament abaixar el foc i posar-hi la ceba al damunt. Taparem la paella i deixarem que quedi ben cuit com fem sempre per fer la truita.


Mentrestant haurem rentat els pebrots, els hi haurem tret la part de dalt i la grana en la mesura que podem, amb cura de no trencar-los, els salarem una miqueta i els posarem drets en un recipient.

Ara en un bol posarem els ous, una mica de sal i els batrem.

Quan la patata i la ceba estiguin fetes les traurem i deixarem que escorrin bé l’oli. Seguidament ho posarem al bol on hi tenim els ous i ho barrejarem bé, ajustant el punt de sal.

Amb l’ajuda d’una cullereta anirem omplint els pebrots, deixant-los altre vegada al recipient drets per tal que no vessin.

Ara posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva i els fregirem, amb el foc no massa alt i amb cura d’anar-los girant que ens quedin ben cuits de totes bandes.

Heu de vigilar de no trencar-los quan els gireu, millor fer-ho amb dues culleres o pales de fusta.

Els podeu fer també al forn posant-los en una safata, regats amb un raig d’oli a una temperatura d’uns 150º durant 25 minuts aproximadament, però a mi personalment m’agrada més el gust del pebrot fregit en un bon oli d’oliva verge extra.

Ja només us queda tallar-los a rotllanes i servir.