divendres, 2 de juliol de 2010

Jam Session de peixos de baix cost al Maram de L'Escala

El Maram de l’Escala (Centre de interpretació del peix) i Slow Food Empordà us convida a la Jam Session de peixos sense preu que tindrà lloc al Maram el proper dimarts, 6 de juliol.






De 11 a 1 del matí, 11 cuiners empordanesos presentaran la proposta gastronòmica amb un peix singular pescat pels pescadors de la Confraria de L'Escala, petita confraria només amb pesca sostenible, pionera per varis aspectes: la subhasta de peix per intranet, la creació del centre d’interpretació del peix MARAM i el projecte de minimització i gestió de residus al port pesquer

Els cuiners que ens oferiran aquesta improvisació són:

Joan Cuadrat del Restaurant La Gamba, Palamós
Pere Moral del Restaurant l'Horta de Bellcaire,
Lluís Fernández del Restaurant Els Pescadors, Llançà
Marc Gascons d’ Els Tinars, Sta Cristina,
Jordi Jacas del Restaurant El Molí de L'Escala,
Hèctor Ortega del Restaurant Sa Cova, Platja d'Aro,
Lola Puig del Restaurant El Fort, Ullastret,
Jordi Sabadi del Restaurant El Roser 2 de L'Escala,
Mateu Batista de l’Hostal Sa Tuna, Begur i Sergi Climent (Climent Platillos, Begur) Fan un plat a 4 mans
Pau López del Restaurant Korpilombolo,
Martí Rosàs (Restaurant Ca la Maria, Llagostera)
Quim Casellas (Restaurant Casamar Llafranc)

Aquesta convocatòria està destinada a cuiners, premsa i als pescadors de la Confraria de Pescadors de L'Escala.

Tots els assistents podran degustar tots els plats amb maridatge de vins de cellers empordanesos.

Després de dinar el patró major de la Confraria, Lluís Sureda Barragan i alguns pescadors ens parlaran sobre “el peix un plaer a l’abast de tothom” i conscienciar-nos de com podem ajudar des de la cuina tant els professionals com les mestresses de casa.

Font : Maram. Centre d'interpretació del peix.