diumenge, 6 de juny de 2010

Broquetes de rap amb bacó i salsa carbonara

Ingredients per a 12 broquetes:
1 rap mitjanet tallat a tires
6 tires de bacó
sal i pebre

Per la salsa carbonara:
oli
1 grill d’all
100 gr. de cintes de bacó
1 raig de vi blanc
1 pot de crema de llet
1 ou
formatge parmesà

Preparació:
Netegem el rap.
Tallem les tires de bacó per la meitat.
Salpebrem el rap i el tallem a daus.
Emboliquem cada trosset amb el bacó i els anem punxant amb una broqueta de fusta.



Salsa:

En una paella, daurem l’all amb una mica d'oli, el retirem i reservem.
En el mateix oli fregim el bacó i hi afegim el vi. Deixem reduir un parell de minuts.
Hi afegim la crema de llet fins que arrenqui el bull. Seguidament posem el parmesà.
Batem l'ou lleugerament. L'afegim a la paella i parem el foc, barregem i amb l'escalfor residual ja quallarà prou.

Fregim les broquetes a la planxa o en una paella amb poc oli.

Emplatem les broquetes i afegim la salsa carbonara pel damunt.
Decorem amb alfàbrega o romaní.

Bon profit !