dimarts, 31 de març del 2009

Galtes de porc al forn

Ingredients:

8 galtes de porc
2 cebes grans
2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 albergínies
1 carbassó
2 patates
2 pastanagues
1 got de vi ranci
Oli
Llard
Sal
Pebre negre molt




Preparació:


En primer lloc engeguem el forn a 180º que es vagi escalfant mentre preparem la carn.

Ara rentem bé les galtes, els hi fem una creu al mig per tal que se’ns coguin be, les salpebrem i les posarem en una safata pel forn que hi haurem posat dues cullerades de llard i un bon raig d’oli d’oliva.

Posem la safata a la meitat del forn que tindrem a la posició de forn i grill a 180º i deixarem que s’enrosseixin. Quan ja siguin rossetes els hi tirarem el got de vi ranci per sobre i tancarem el forn deixant que s’evapori un parell de minuts.

Ara ja i podrem anar posant totes les verduretes que tindrem netes i tallades a trossos, ho salarem i taparem la safata amb paper d’alumini. Apagarem la posició del grill i deixarem engegat el forn a 160º, tancarem i deixarem fer, ben be una hora. Passat aquest temps traurem el papar d’alumini, donarem la volta a les galtes i a la verdureta, tornarem a tapar amb el paper d’alumini i ho deixarem una mitja horeta més al forn.

Apagueu el forn i ja ho teniu a punt per servir. Ja veureu que meloses hauran quedat coent-se amb el seu propi suc.

Que les gaudiu i bon profit.