dijous, 26 de març del 2009

Cargols amb conill

Ingredients ( per a quatre persones):

1 quilo de cargols
1/2 quilo de conill
4 salsitxes de porc
2 tires de costella de porc
2 cebes mitjanes
2 tomàquets madurs mitjans
2 grills d’all
Sal
Oli d’oliva
Farina
Julivert
Aigua
Pebre negre
Pebre vermell dolç
12 ametlles
12 avellanes
2 fulles de llorer
2 bitxos (guindilles)
1 got de vi blanc
Farigola seca



Preparació:

En primer lloc netegeu ben nets els cargols i els poseu a coure en una olla amb força aigua, 2 fulles de llorer, 1 bitxo, la farigola i un bon grapat de sal. Deixarem que bullin 1 hora a foc lent.

Mentrestant, tireu en una cassola un bon raig d’oli i poseu el conill, la costella i les salsitxes que haureu tallat ben petits i ho deixeu fregir fins que us quedin ben rossets.

Quan ho tingueu ben rosset, hi poseu els tomàquets i les cebes ben triturats, doneu unes voltes i fiqueu-hi els cargols ben escorreguts i ho deixeu coure un 15 minuts.

Seguidament cobriu-ho amb aigua i ho deixeu a foc lent.

Ara prepararem la picada. Poseu a dins del pot de la batedora les ametlles, les avellanes, el bitxo, una cullereta petita de pebre vermell, una de pebre negre, una de sal, una de farina, els dos grills d’all pelats, el julivert i el got de vi blanc, tot això ho piqueu ben triturat, ho incorporeu a la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts més. Podeu rectificar si cal, de sal o aigua. Un cop passat el temps de cocció apagueu el foc i ho deixeu reposar amb la cassola tapada.

Per acabar i com ja sabeu, els guisats millor si son fets del dia abans.

Bon profit!!

Recepta de M. Teresa Ribas Xaubet.