dijous, 19 de febrer de 2009

Sopa de ceba gratinada

Ingredients:

4 cebes grans
100 grams de mantega
Oli d’oliva
2 cullerades de farina
Formatge ratllat
Llesquetes de pa tallades ben fines i torrades al forn
2 litres de brou de pollastre
Sal
Pebre






Preparació:

Talleu les cebes en juliana.

A la mateixa olla on hi fareu la sopa i poseu la mantega, un raig d’oli, hi tireu les cebes i les sofregiu fins que quedin toves, però blanques, que no s'enfosqueixin.

Afegiu la farina, barregeu-la amb les cebes i la coeu uns dos minuts, sense deixar de remenar.

Afegiu seguidament el brou i deixeu coure una mitja hora. Rectifiqueu de sal i pebre al gust.

En cassoletes individuals d'argila, repartiu el brou amb la ceba, afegiu-hi les llesques de pa i el formatge al damunt.

Poseu-ho al forn ben calent i gratineu fins que el formatge s'enrosseixi.

Si voleu hi podeu posar un ou cru (sense closca) a sobre el pa abans de posar-ho al forn, complementa el plat i queda boníssim.

Bon profit!