dimecres, 11 de febrer del 2009

Amanida d'arròs


-->
Per fer aquest plat necessitem:

4 tassetes d’arròs
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 pot de blat de moro
4 ous
1 llauna anxoves
Oli
Sal
Vinagre

En un pot amb abundant aigua, dues culleradetes de sal i un raig d’oli d’oliva, hi bullirem l’arròs. Quan el tinguem bullit el posarem amb el mateix pot a l’aigüera sota un raig moderat d’aigua freda; vigilant de que l’arròs no ens surti del pot, anirem remenant a fi efecte de que perdi tot el midó i se’ns refredi.
Un cop sigui ben fred el colarem escorrent bé l’aigua i el reservarem.

En un altre pot i posarem a bullir els quatre ous. Recordeu que des del moment que arrenquin el bull, cal que bullin 12 minuts, després apaguem el foc, els hi escorrerem l’aigua i quan siguin freds, els pelarem i també els reservarem.
Mentre se’ns bull l’arròs i els ous, podem rentar i tallar a dauets ben petits els pebrots, el posem en un bol i afegim el pot de blat de moro. Tot seguit ho amanim amb oli, sal i una mica de vinagre i reservem també.

Quan ja ho tinguem tot a punt passarem a muntar els plats.
Posarem a sobre el plat, un motllo rodó d’acer inoxidable d’uns 15 centímetres de diàmetre i començarem per posar-hi una primera base d’arròs, a sobre una capa dels pebrots i blat de moro que tenim amanits, tot seguit, tallarem a rotllanes un ou, el posarem a sobre i ja per acabar hi donarem un toc, posant-hi a sobre un parell de seitons salats.
I així cada plat, ja veureu que tot i que és un plat econòmic i senzill sorprendreu als vostres convidats.

Podeu servir-ho amb una maionesa per qui li vingui de gust, que també i dona un toc boníssim.
No deixeu de provar-ho i bon profit!