divendres, 7 de novembre del 2008

Truita de patata i ceba

Tot i que posar la recepta de com fer una truita de patates sembli una mica estrany, hi ha gent que té veritables problemes per aconseguir fer-la. Jo m’he prestat a descriure com la faig, d'acord al meu gust.

Com bé podeu veure a la foto i en els passos d’elaboració, hi poso força ceba i la deixo crueta, però això tothom pot ajustar-s’ho al seu gust.
Penso que aquesta recepta pot servir com a base per a qui ho vulgui provar i gairebé us garanteixo que sortirà bé i molt bona.


Ingredients:

8 Ous
6 Patates mitjanes
6 Cebes mitjanes
Sal





Preparació:

Pelem les patates i les tallem a rodones de la circumferència de la patata, de ½ centímetre de gruix.

Pelem les cebes i les partim per la meitat de dalt a baix i les filetegem a mitges llunes també de ½ centímetre de gruix.

Posem les patates en una paella amb oli abundant i ben calent; les anem tirant millor d’una a una així evitarem que s’enganxin; quan les haguem posat totes, baixem el foc per tal que es vagin fent a poc a poc.

En una altre paella hi posem un raig d’oli d’oliva (no massa), tirem la ceba, la salem, tapem la paella perquè l'aigua que desprèn vagi incorporant-se a la cocció i la deixi cuita i tobeta i ho deixarem amb el foc baix. Anirem remenat fins que ens quedi cuita i apagarem el foc abans de que ens quedi daurada, caldrà vigilar perquè si se’ns crema amargantejarà.

Mentrestant batrem els ous en un bol fondo i els salarem. Quan les patates siguin cuites les agafarem amb l’escumadora i escorrent-lis bé l’oli, les anirem posant al bol amb els ous i farem el mateix amb la ceba i ho barrejarem bé.
Ho deixarem reposar tot una bona estona (de mitja hora a una hora), tingueu en compte que com més temps estiguin així més meloses quedaran la ceba i la patata.

I ja per acabar, posem al foc la paella que hi farem la truita amb un raig d’oli d’oliva i amb el foc ben alt, quan sigui ben calent hi posem la barreja que tenim al bol ho repartim tot bé i baixem una mica el foc, quan la tinguem quallada la girem amb un tomba-truites fins que estigui feta.

A casa particularment ens agrada que quedi una mica crueta de dins, però això ho deixo al gust de cadascú.

Bon profit!


1 comentari:

Anònim ha dit...

Està bonississima de la muerte