dimarts, 11 de novembre del 2008

Conill a la cassola amb bolets

Ingredients (per a quatre persones):

Un conill
½ quilo de bolets
5 grills d’all
2 cebes
2 cullerades de tomàquet natural triturat
1 gotet de conyac
1 gotet de vi ranci
1 litre de caldo de pollastre
Oli
Llar
Sal
Pebre negre


Per la picada:20 ametlles
10 avellanes
1 cullerada de farina
Dues torradetes petites

Posarem en una cassola de fang o ferro colat un bon raig d’oli i una cullerada de llar. Hi posarem el conill que tindrem tallat petit, net i salpebrat, el fetge i també els grills d’all sense pelar.
Anirem fregint tot plegat i abans que els alls es torrin els traurem i reservarem. Un cop el conill i el fetge sigui rosset els traurem i reservarem també.
En una paella a part hi posarem una mica de l’oli de la cassola i fregirem els bolets que tindrem prèviament nets; quan siguin fets apagarem el foc i els reservarem a la mateixa paella.

A l’oli que ens ha quedat a la cassola hi farem el sofregit; tallarem ben petita la ceba i quan estigui al punt hi afegirem el tomàquet. Un cop fet el sofregit, posarem el conill que teníem reservat, però sense el fetge, donem un parell de voltes i tirarem el gotet de conyac i el de vi ranci, deixarem evaporar amb el foc alt l’alcohol i cobrirem el conill amb brou de pollastre.

Ara només ens queda preparar la picada: pelarem els alls que teníem fregits i els posarem al morter juntament amb les ametlles i les avellanes torrades i pelades, les torradetes, el fetge del conill, una cullerada de farina i ho picarem tot plegat, posarem una mica del brou que ens ajudarà a diluir més la picada i ho abocarem a la cassola.
Ja només ens queda deixar-ho amb el foc baix fent xup-xup durant una hora i quan falti mitja hora per apagar el foc afegirem els bolets que teníem reservats a la paella.

Espero que tingueu pa per sucar-hi, i tot i així, us en llepareu els dits.

Bon profit!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

prova amb més julivert

Anònim ha dit...

ja ja ja mai.. .
ja saps que diu el refany "totes les masses piquen"

Anònim ha dit...

Esta molt bo!!!
Et felicito!