Ingredients:
1 cueta de rap per persona
1 grapat de cloïsses per persona
Oli
Sal
Per la picada:
1 culleradeta de pebre vermell
1 miqueta de pebre negre
2 cullerades de farina
2 grills d’all
Julivert
1 gotet de vi blanc
Aigua
La preparació:
Netegem i tallem les cuetes de rap per la meitat. Netegem també les cloïsses i reservem.
En un paella o cassola plana que es pugui tapar hi tirem un bon raig d’oli d’oliva i posem el rap salpebrat a dins ben posats i també les cloïsses, tot en cru.
Preparem ara la picada; en un morter o bé en el pot del turmix i posem els dos grills d’all pelats, un parell de branquetes de julivert, 2 cullerades de farina, una culleradeta de pebre vermell dolç, una miqueta de pebre negre i un gotet de vi blanc.
Ho piquem tot ben fi i ja ho podem posar a la cassola per sobre del peix.
Engeguem el foc, tapem la cassola i en uns pocs minuts tindrem el plat a punt.
Les cloïsses com que s’obriran a la mateixa cassola ja ho deixaran segurament el punt d’aigua i sal, no obstant això, caldrà vigilar que no se’ns agafi i si cal afegirem una miqueta d’aigua.
1 grapat de cloïsses per persona
Oli
Sal
Per la picada:
1 culleradeta de pebre vermell
1 miqueta de pebre negre
2 cullerades de farina
2 grills d’all
Julivert
1 gotet de vi blanc
Aigua
La preparació:
Netegem i tallem les cuetes de rap per la meitat. Netegem també les cloïsses i reservem.
En un paella o cassola plana que es pugui tapar hi tirem un bon raig d’oli d’oliva i posem el rap salpebrat a dins ben posats i també les cloïsses, tot en cru.
Preparem ara la picada; en un morter o bé en el pot del turmix i posem els dos grills d’all pelats, un parell de branquetes de julivert, 2 cullerades de farina, una culleradeta de pebre vermell dolç, una miqueta de pebre negre i un gotet de vi blanc.
Ho piquem tot ben fi i ja ho podem posar a la cassola per sobre del peix.
Engeguem el foc, tapem la cassola i en uns pocs minuts tindrem el plat a punt.
Les cloïsses com que s’obriran a la mateixa cassola ja ho deixaran segurament el punt d’aigua i sal, no obstant això, caldrà vigilar que no se’ns agafi i si cal afegirem una miqueta d’aigua.
1 comentari:
Me sembla un molt bon punt de partida, però si fem unes petites modificacions el gust de la salsa pot millorar molt.
El rap l'hi traiem els lloms, es a dir, traiem la pell i l'espina dels rapets i els posem amb aigua bullint, hi afegim una fulla de llorer i un tall petit de llimona. Els lloms els salpebrem i enfarinem i els fregim a la cassola una mica, quan agafin color els traiem i reservem.
A la mateixa cassola hi fiquem les cloïsses fins que totes se obrin i deixin anar una mica d'aigua, i tirem un raig de vi blanc. Quan se hagi evaporat el alcohol, hi afegim una mica del suc de les espines i les pells del rap. Hi afegim el lloms del rap i la picada, cinc minuts desprès emplatar i bon profit.
Publica un comentari a l'entrada