dissabte, 22 de novembre del 2008

Rap amb cloïsses i suquet


Ingredients:

1 cueta de rap per persona
1 grapat de cloïsses per persona
Oli
Sal

Per la picada:
1 culleradeta de pebre vermell
1 miqueta de pebre negre
2 cullerades de farina
2 grills d’all
Julivert
1 gotet de vi blanc
Aigua




La preparació:
Netegem i tallem les cuetes de rap per la meitat. Netegem també les cloïsses i reservem.

En un paella o cassola plana que es pugui tapar hi tirem un bon raig d’oli d’oliva i posem el rap salpebrat a dins ben posats i també les cloïsses, tot en cru.

Preparem ara la picada; en un morter o bé en el pot del turmix i posem els dos grills d’all pelats, un parell de branquetes de julivert, 2 cullerades de farina, una culleradeta de pebre vermell dolç, una miqueta de pebre negre i un gotet de vi blanc.

Ho piquem tot ben fi i ja ho podem posar a la cassola per sobre del peix.

Engeguem el foc, tapem la cassola i en uns pocs minuts tindrem el plat a punt.

Les cloïsses com que s’obriran a la mateixa cassola ja ho deixaran segurament el punt d’aigua i sal, no obstant això, caldrà vigilar que no se’ns agafi i si cal afegirem una miqueta d’aigua.

1 comentari:

Jordi Casadevall ha dit...

Me sembla un molt bon punt de partida, però si fem unes petites modificacions el gust de la salsa pot millorar molt.
El rap l'hi traiem els lloms, es a dir, traiem la pell i l'espina dels rapets i els posem amb aigua bullint, hi afegim una fulla de llorer i un tall petit de llimona. Els lloms els salpebrem i enfarinem i els fregim a la cassola una mica, quan agafin color els traiem i reservem.
A la mateixa cassola hi fiquem les cloïsses fins que totes se obrin i deixin anar una mica d'aigua, i tirem un raig de vi blanc. Quan se hagi evaporat el alcohol, hi afegim una mica del suc de les espines i les pells del rap. Hi afegim el lloms del rap i la picada, cinc minuts desprès emplatar i bon profit.