Per a fer la massa:
3/4 kg. d'ametlla marcona picada
3/4 kg. d'ametlla marcona picada
1/2 kg. de sucre llustre
4 o 5 clares d’ou
la ratlladura d'una llimona
(tant l'ametlla com el sucre els podem picar a casa si tenim nosaltres la picadora)
Per a farcir i "engalanar" els panellets:
(tant l'ametlla com el sucre els podem picar a casa si tenim nosaltres la picadora)
Per a farcir i "engalanar" els panellets:
150 grams de pinyonets
150 grams d'ametlla picada (
trossejada )
100 grams de coco ratllat
150 grams de codonyat
150 grams de codonyat
100 grams de trossets de
xocolata
8 o 10 cireres confitades
1 ou
8 o 10 cireres confitades
1 ou
Preparació:
En un bol posem l'ametlla picada molt fina i el
sucre llustre, barrejant-ho bé amb les mans, seguidament anem afegint d’una a
una les clares dels ous (si els ous són grans, potser amb 4 clares n’hi haurà
prou, per això, és important anar-les afegint d’una a una) hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona i ho anirem amassant
una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada.
Embolicarem la massa en paper film, la posarem a la nevera i la deixarem reposar tota la nit, unes 12 hores.
L’endemà ja ens podem posar a fer els panellets; agafarem una mica de massa i anirem fent boletes. (Per a fer-les totes d’una mateixa mida, modelarem tires allargades que anirem tallant a trossos iguals per acabar donant-li la forma rodona o la que més ens convingui, amb les mans).
Com fer els de pinyons i/o ametlles, el que farem serà batre un ou sencer en un bol i barrejar-hi els pinyons/ametlles i ho deixarem al menys una o dues hores perquè el pinyó s’impregni bé de l’ou i ens sigui més fàcil enganxar al panellet.
Preescalfarem el forn a 200ºC.
Empolsarem amb sucre llustre el marbre on
manipularem el massapà.
Agafarem un tros de massapà, en farem una “botifarra”
com si féssim plastilina i anirem tallant bocins iguals.
Seguidament els posarem al bol on hi tenim els
pinyons amb l’ou i anirem agafant cada tros amb un bon piló de pinyons i amb l’ajut
de les dues mans anirem prement per enganxar els pinyons i alhora donant-li la
forma.
Els anirem col·locant a sobre la safata del forn
que tindrem preparada amb un full de paper de forn.
Posarem el forn amb només el grill engegat a 200ºC
Col·loquem la safata amb els panellets a la meitat
i tan bon punt els panellets agafin un color dauradet (de 5 a 8 minuts depenent
de la potència de cada forn) els traiem i els posem sobre una reixeta per
refredar.
Com fer els de coco, també agafarem una mica de massa, hi
afegirem el coco ratllat, ho amassarem una mica i farem una
"botifarra" que seguidament tallarem a trossets més petits. A cada un
d'ells li darem forma de con i li tirarem una mica de coco ratllat per sobre.
Com fer els de codony, farem una altra "botifarra", l’estendrem, la farcirem amb confitura de codony i la tancarem.
Llavors haurem de fer-ne trossets petits i
tirar-hi una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.
Com fer els de xocolata, afegirem els trossets a la massa, seguidament ho amassarem una mica, en farem també boletes que aixafarem i farem un forat al mig.
Com fer els de cireres, el que farem un cop fetes les boletes les aixafarem i farem un forat al mig on hi posarem la cirera.
Normes a seguir per a fer tots els gustos:
- Preescalfarem el forn a 200ºC.
- Empolsarem amb una mica de sucre llustre, el marbre on manipularem el massapà.
- Agafarem un tros de massapà, en farem una “botifarra” com si féssim plastilina i anirem tallant bocins iguals. (Així seran tots d’una mateixa mida)
- Els col·locarem a sobre la safata del forn que tindrem preparada amb un full de paper de forn.
- Posarem el forn a la posició de GRILL i a una temperatura de 200ºC
- Col·locarem la safata amb els panellets a la meitat i tan bon punt els panellets agafin un color dauradet (de 5 a 8 minuts depenent de la potència de cada forn) els traurem i els posarem sobre una reixeta per tal que és refredin.
Els servirem en una safata amb blonda, una vegada
siguin freds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada