divendres, 13 de maig del 2011

Pastís de xocolata


Ingredients:
6 ous
170 g de farina (10 cullerades soperes)
170 g de sucre (10 cullerades soperes)
1 sobre de llevat Royal
70 g de mantega
1 cullerada de cacau en pols
50 g de xocolata negre fondant
Una pessic de sal





Preparació:

Separeu en dos pots diferents els rovells i les clares dels ous.
Munteu les clares a punt de neu i reserveu.
En el pot on hi ha els rovells i afegiu el sucre, el pessic de sal i amb les varetes barregeu-ho bé. Un cop estigui ben barrejat hi aneu incorporant les clares muntades, us quedarà una massa ben fina (El posar les clares muntades farà que us quedi el pastís més esponjós).

Ara afegiu la farina, el cacau i el sobre de llevat tot tamisat (a través d’un colador) remenant amb cura i poseu també la mantega desfeta 60 grams. Remeneu amb suavitat i ja per acabar afegiu la xocolata picada (la podeu ratllar amb un ratllador de formatge).

Aboqueu en un motlle untat amb la resta de la mantega i poseu-ho al forn preescalfat a 180o durant 35 o 40 minuts (cal que vigileu al final ja que el temps dependrà de cada forn). Deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.

Un cop fred, serviu-ho en un plat decorant-t’ho amb encenalls de xocolata.


A partir d’aquest recepta base, podeu fer-hi les modificacions que més us agradin, des d’emborratxar-lo amb un almívar d’aigua i sucre amb algun licor, fins a posar-hi per dins un cop fet, melmelada de maduixa, que ben segur us retornarà a gustos de la vostra infància.