divendres, 13 de maig de 2011

Arròs amb pollastre i xampinyons

Ingredients:
4 tasses d’arròs
1 pit de pollastre desossat i tallat a daus
100 g de xampinyons
1 ceba gran
2 grills d’all
½ branca d’api
½ pebrot vermell
1 tomàquet
1 litre de brou de verdures
1 cullerada de llar
1 cullerada d’oli d’oliva
1 copa de vi blanc sec
20 g de parmesà ratllat

Preparació:
Escalfeu l’oli i la cullerada de llar en una cassola, i poseu-hi els dauets de pollastre, els daureu una miqueta i els retireu i reserveu.


En el mateix oli hi poseu ara la ceba ratllada, al cap d’una estona l’api, el pebrot vermell picadet petit i els xampinyons laminats i deixeu a foc mig que es vagi fent, tot remenant de tant en tant.

Quan gairebé el conjunt estigui ben sofregit hi poseu l’all ben picat i seguidament el tomàquet, remeneu uns minuts i aboqueu-hi el gotet de vi blanc, amb el foc alt deixeu evaporar. Tot seguit poseu 4 tasses d’arròs i el feu rossejar una mica.

Ara ja podeu abocar el brou de verdures que tindrem bullint i continuarem la cocció. Rectificarem de sal i transcorreguts 15 o 20 minuts depenent de l’arròs i de com us agradi de punt de cocció, retirarem del foc. Empolvorarem el parmesà pel damunt, ho remenarem bé i ja el tindrem a punt per servir.