El dissabte 25 de març el col•laborador de Radio Malgrat, Carlos Humberto Velazquez, va tenir la gentilesa de convidar-me al seu programa per parlar sobre el 4t concurs de receptes “La Cuina del Peix” que es durà a terme el proper 14 de juny. Aquí teniu un extracte de l’entrevista:
CARLOS – ¿Como van los preparativos para la 4ª edición del concurso de Cuinateràpia?
ANNA - Ho estem preparant amb molta il•lusió. Aquest any hem volgut tornar als orígens del concurs però, amb la diferència que enguany en comptes d’elaborar la recepta al restaurant, com es feia, els concursants hauran de portar el plat cuinat de casa perquè el jurat el pugui provar i escollir-ne la recepta guanyadora. A més a més, ens ha semblat que una de les coses que ens ajudaria a donar-li també un caire diferent a l’acte seria convidant a un personatge relacionat amb el món gastronòmic. En aquest cas varem tenir la sort, que el senyor Xicu Anoro tingués disponibilitat i ganes d’acompanyar-nos a aquesta festa.
Per a qui no conegui al Xicu, us puc dir que és el coordinador del col•lectiu “Les Cuineres de Sils” i que ens parlarà de l’últim llibre que han editat i de totes les seves activitats.
CARLOS – ¿Que recuerdos té traen las anteriores ediciones? ¿Habían platos curiosos? ¿Que anécdotas recuerdas?
ANNA – Records molts, tots ells positius, una experiència molt enriquidora. Vaig descobrir plats que desconeixia totalment i noves formes de cuinar-los.
Més que curiosos, originals per la seva elaboració o d’altres també, que em van sorprendre per la seva senzillesa i el resultat final que oferien.
Com anècdota en si, no en tinc cap, però si que et puc dir la vergonya que vaig passar asseguda a dalt d’un entarimat que es va muntar al pàrking de La Mar Salada i jo i la resta de jurat menjat davant de tot el públic que estava mirant atent, valorant les cares que hi fèiem...
Alhora que ho recordo com a un acte molt simpàtic, molt divertit, molt ben organitzat per la indiscutible entrega que hi va posar tant l’Antonio com la seva família en que no faltes res.
També et puc dir els plats guanyadors de les edicions anteriors, mira
El primer any, el 2006, es van presentar 7 receptes i va guanyar Un Rap al Romesco que ens va preparar la senyora Immaculada Serrano.
A l’any següent, el 2007, dins la 2a edició del concurs, es van presentar 18 receptes, de les quals se’n van seleccionar tres i la recepta guanyadora va ser també Rap, aquest com a la Hawaiana, elaborat per la senyora Àngela Hernández.
I l’any passat, que només s’havia de presentar la recepta escrita en un paper, ens en van arribar 10 i va guanyar la senyora Teresa Xaubet, amb uns Musclos a la Jardinera.
CARLOS – ¿Cómo responden las amigas, los oyentes de Cuinateràpia, a tu correo, tu programa, tu blog? ¿Te piden algunos consejos, curiosidades?
ANNA – Estic molt contenta amb els oients perquè tinc constància que hi ha un nombrós públic que segueix el programa. A més al blog hi ha cada dia més entades, ja n’hi ha més de 10.500 en poc més d’un any de vida que té el blog.
I també estic contenta perquè tinc una sèrie d’oients fixes que es dediquen a enviar-me receptes i propostes a través del correu i telèfon de la ràdio.
I per altra banda, també tinc una sèrie de persones que són els qui s’encarreguen de promocionar i organitzar les fires i festes d’arreu de Catalunya, que ja es posen en contacte amb nosaltres per anunciar-nos aquests tipus d’actes, ja que saben que tant el blog com el programa són un bon aparador per promocionar gratuïtament les seves propostes.
CARLOS – Hay muchas personas que siguen tu programa los viernes de 12 a 12:45 i es uno de los espacios que nos permiten visitar i asistir a muchos eventos fuera de nuestra localidad. ¿Como ves la actualidad de la gastronomía con los muchos eventos que se realizan cada fin de semana, como lo indican los organizadores que entrevistas en cada programa?
ANNA – Veig que malgrat els temps que corren, la gent li dona molta importància a la gastronomia.
Només cal veure els programes de cuina que es fan, els llibres que s’editen, per Internet et pots trobar tantes pàgines i blogs com et puguis imaginar, tothom parla de cuina i dona la seva recepta ... i també la importància i rellevància que tenen els cuiners avui dia, tenim entre nosaltres el que és considerat el millor cuiner del món en Ferran Adrià, d’altres que li van al darrera com poden ser Carme Ruscalleda o Santi Santamaria.
A banda, estic realment sorpresa quan em vaig posar a buscar possibles actes gastronòmics que es fessin arreu de Catalunya per promocionar-los a traves del blog, no em podia imaginar que se’n fessin tants i amb propostes tant diverses i originals.
Et puc dir que amb aquests quatre mesos que portem d’any hem anunciat més de 180 actes gastronòmics que s’han fet arreu de Catalunya i segur que encara n’hem deixat molts per dir.
Jo i en Josep que parlem amb organitzadors d’arreu, et podem dir que acostumen a tenir molt d’èxit i que arrosseguen a molt públic, sobretot les Fires. Les Jornades són més difícils, a la gent entrar en un restaurant ja li costa més, tot i que evidentment tenen èxit, sinó no es farien. Hem vist que hi ha llocs on el que fan els restaurants és sortir ells al carrer, amb un munt de propostes diverses per atraure a la gent.
La menció de tots aquests actes és un treball conjunt i complementat. Jo em dedico a la recerca i en Josep porta a terme el contacte amb els organitzadors perquè ens parlin de les seves propostes.
CARLOS – ¿Que nos tienes preparado aparte de la 4ª edición del concurso? ¿Alguna fiesta o evento gastronómico en Malgrat para las próximas fechas?
ANNA – Doncs no, res més, de moment ens estem centrant justament amb la festa del dia 14 de juny i és per això que aprofito per fer una crida a la gent a que s’engresqui a participar. Es poden apuntar tant a nivell particular com col•lectiu o sigui que si a nivell associatiu hi ha gent amb ganes de participar-hi els estem esperant.
Justament si que dins d’aquest acte tenim preparada una sorpresa, però, ens calen forces participants i assistents, per fer-la possible. Y hasta aquí puedo leer.
CARLOS – Bueno Anita, ¿cómo ves la participación de los oyentes para la 4ª edición del concurso? ¿Hasta cuando tienen tiempo de apuntarse y como lo tienen de hacer? Como será y dónde se hará, háblanos de las bases del concurso.
ANNA – Bé de moment tenim uns quants participants, però, ens falta gent per donar una mica de color a la festa.
Bases del IV Concurs de Receptes de “La Cuina del Peix”
1. DENOMINACIÓ I OBJECTIUS
El programa “Cuinateràpia” de la emissora local Ràdio Malgrat de Malgrat de Mar, convoca el IV Concurs de Receptes de “La Cuina del Peix” que s’emmarca dins de la programació d’activitats previstes per la temporada 2008/09.
L’objectiu és premiar les receptes amb els plats elaborats que presentin les persones afeccionades a la cuina que vulguin exhibir les seves dots culinàries en aspectes com la qualitat dels plats, la decoració, la originalitat i la presentació.
2. CRITERIS DE PARTICIPACIÓ
El concurs està obert a la imaginació de tots aquells cuiners i cuineres, en representació pròpia o en nom de qualsevol associació o entitat, interessats en la elaboració de qualsevol recepta de cuina que tingui com a ingredient principal el peix.
Podran participar totes les persones que no es dediquin professionalment a la restauració, sense límit d’edat.
3. INSCRIPCIONS
Per prendre part al concurs és obligatòria la inscripció prèvia.
Es podrà fer:
- Presentant-se a l’emissora al
carrer Hug Descolomer, 14
- Trucant al telèfon
93 765 41 48
- Per correu electrònic a l’adreça radiomalgrat@ajmalgrat.cat
A la sol•licitud han de constar les dades personals del participant i el nom del plat que presenta. A més, s’adjuntarà la recepta, detallant els ingredients i la seva elaboració.
El termini d’inscripcions finalitzarà el 15 de maig de 2009.
4. CONDICIONS DEL CONCURS
Els plats seran de lliure elecció de cada participant, tindran com a ingredient imprescindible qualsevol varietat de peix i hauran de tenir prou quantitat com per permetre la seva degustació pel jurat (4 racions).
Els participants hauran de presentar cobert el recipient que contingui la recepta elaborada. En cas que calgui escalfar-lo, aquest haurà de ser resistent al foc.
La recepció del plats es farà a partir de les 11 hores del mateix dia del concurs, el diumenge 14 de juny, a la Sala Gran de “La Barretina” i a partir de les 12 del migdia començarà el concurs.
5. PREMIS
S’estableix un primer premi a la millor recepta. Tots els participants rebran un obsequi.
6. EL JURAT
El jurat estarà constituït per un representant de Ràdio Malgrat, un professional de l’hostaleria i estarà presidit per un membre l’Ajuntament de Malgrat de Mar. El jurat qualificarà els plats amb criteris d’imparcialitat, objectivitat i plena igualtat de tots els participants, i podrà adoptar les decisions que estimi oportunes per al bon desenvolupament del concurs.
7. BASES GENERALS
La participació en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes condicions, incloent-hi el permís dels participants per a la possible publicació de les seves receptes. Els organitzadors es reserven el dret d’afegir un nou punt o de modificar qualsevol dels establerts per garantir-ne el bon funcionament. Qualsevol imprevist serà resolt pels organitzadors del concurs.
CARLOS – ¿Alguna cosa más tienes que contarnos del concurso?
ANNA – Doncs no, res més, espero que la gent s’engresqui a participar-hi, ens sorprengui amb els seus plats i que vingui molt de públic a gaudir d’aquest acte que estem preparant amb tanta il•lusió.
CARLOS – Te agradezco tu asistencia a Pentagrama Salsero.
ANNA – Gracias a ti por invitar-me y hasta pronto.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada