dimecres, 8 d’abril de 2009

Cigrons amb bacallà, ous durs i panses

Ingredients per a 4 persones:

500 grams de cigrons cuits
4 talls de bacallà dessalat (morro)
4 ous durs
150 grams de panses
1 ceba de figueres
2 tomàquets madurs
4 grills d’all
1 nyora
Julivert
Sal
Oli d’oliva
Aigua
Farina
12 ametlles
25 grans de pinyons




Preparació:

Poseu en una cassola un raig d’oli i feu sofregir 3 grills d’all sencers. Els deixeu enrossir i els retireu.
Ara poseu els tomàquets i la ceba triturats i ho sofregiu.
Quan tingueu el sofregit fet hi afegiu el cigrons, ho cobriu amb aigua i ho feu coure a foc lent uns 15 minuts. Passat aquest temps ja hi podeu posar el bacallà, els ous durs partits per la meitat, les panses i deixeu que bulli a foc lent.

Poseu mentrestant en el got de la batedora les ametlles, la nyora, el grill d’all, el julivert, els pinyons, una cullereta petita de farina, una altra de sal, un got d’aigua, ho tritureu tot i ho incorporeu a la cassola.

Rectifiqueu de sal i aigua si cal, i deixeu uns 10 minuts més que faci xup-xup. Apagueu el foc i ja ho teniu a punt de servir.


Bon profit!

Recepta de Ma. Teresa Ribas