Aquest és un plat fàcil de preparar i que podem fer en ocasions tan especials com les que ara s’acosten, les festes de Nadal.
Ingredients:
Un enciam llarg o iceberg
40 gambes pelades i cuites
Per a la salsa rosa:
1 ou
250 cl d’oli d’oliva
El suc d’una llimona
6 cullerades de ketchup
sal
unes gotes de conyac
unes gotes de tabasco (opcional)
Preparació:
Netegem l’enciam, el deixem escórrer bé i el tallem en juliana.
Omplim 4 copes grans amb l’enciam i posem les gambetes a sobre.
Per a preparar la salsa rosa:
Posem l’ou en el vas de la batedora, posem el braç de la batedora a dins del vas i sense moure afegim oli fins que ens cobreixi la part més ample de la batedora.
Posem en marxa la batedora però sense moure fins que l’ou qualli.
Afegim oli poc a poc amb la batedora en marxa i movent-la fins que tinguem la quantitat desitjada.
Posem la sal, el ketxup, el suc de la llimona, les gotes de conyac i de tabasco i seguim batent fins que ens quedi tot ben barrejat.
Repartim la salsa rosa entre les quatre copes i servim.
Ho podem fer encara més fàcil si comprem la salsa rosa ja preparada, però, fent-la nosaltres mateixos garantim que no té conservants i a més podem ajustar el sabor al nostre gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada