dilluns, 1 de desembre de 2008

Còctel de gambes

Aquest és un plat fàcil de preparar i que podem fer en ocasions tan especials com les que ara s’acosten, les festes de Nadal.

Ingredients:

Un enciam llarg o iceberg
40 gambes pelades i cuites


Per a la salsa rosa:

1 ou
250 cl d’oli d’oliva
El suc d’una llimona
6 cullerades de ketchup
sal
unes gotes de conyac
unes gotes de tabasco (opcional)

Preparació:

Netegem l’enciam, el deixem escórrer bé i el tallem en juliana.

Omplim 4 copes grans amb l’enciam i posem les gambetes a sobre.


Per a preparar la salsa rosa:

Posem l’ou en el vas de la batedora, posem el braç de la batedora a dins del vas i sense moure afegim oli fins que ens cobreixi la part més ample de la batedora.

Posem en marxa la batedora però sense moure fins que l’ou qualli.

Afegim oli poc a poc amb la batedora en marxa i movent-la fins que tinguem la quantitat desitjada.

Posem la sal, el ketxup, el suc de la llimona, les gotes de conyac i de tabasco i seguim batent fins que ens quedi tot ben barrejat.

Repartim la salsa rosa entre les quatre copes i servim.



Ho podem fer encara més fàcil si comprem la salsa rosa ja preparada, però, fent-la nosaltres mateixos garantim que no té conservants i a més podem ajustar el sabor al nostre gust.