Llenties pardines (12 grapats)
4 botifarrons de ceba (morcillas)
2 xoriçets petits
1 ceba gran
2 alls
1 pebrot verd
2 cullerades de tomàquet natural triturat
Un parell de fulles de llorer
Aigua
Posem oli a una cassola plana i fregirem els botifarrons tomba i tomba vigilant que no se’ns desfacin.
Pelem i tallem la ceba a daus petits, rentem i tallem també a daus el pebrot verd i piquem els grills d’all.
Al mateix oli que hem fregit els botifarrons hi tirem la ceba i remenem, al cap de cinc minuts el pebrot i l’all. Anem remenant i ho deixem fer uns 15 minuts a foc mig, remenant de tant en tant i vigilant que no se’ns cremi ni enganxi.
Afegim les dues cullerades de tomàquet i les dues fulles de llorer i deixem que s’acabi de fer el sofregit.
Ara ja hi podem posar les llenties ben escorregudes i que haurem tingut una estona amb aigua.
Remenem i cobrim ben bé amb aigua freda. Anirem afegint l’aigua si cal, però sempre freda. Rectificarem de sal.
Les llenties pardines amb només 30 minuts ja les tindrem cuites, quan faltin uns 10 minuts hi tirarem els talls de xoriç i al punt d’apagar el foc i posarem els talls de botifarrons.
Ben segur us encantaran.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada