dijous, 9 d’octubre del 2008

Croquetes de pollastre i pernil

Ingredients:

2 pits de pollastre rostit
200 grams de pernil salat tallat a daus petits

Per fer la beixamel:Oli
5 cullerades de farina
2 culleretes de maizena
1 litre de llet sencera
Unes gotes de conyac
2 rovells d’ou

Per a arrebossar:1 ou
Pa ratllat


(Amb aquestes quantitats us en sortiran entre 30 i 35 croquetes, depèn de la mida que les feu)


Preparació:
Desossarem els pits de pollastre que tindrem prèviament rostits, els triturarem amb la picadora i ho reservarem a la cassola que hi farem les croquetes.

Picarem el pernil amb la picadora i el posarem també a la cassola.

Ara farem la beixamel; posarem en un pot 5 o 6 cullerades de l’oli del rostit i tot seguit les cinc cullerades de farina i les dues culleretes de maizena. Si veiem que ens falta una mica d’oli per a poder barrejar bé, el podem afegir, la qüestió és que puguem anar remenant la farina fins enrossir-la una miqueta.

Quan la farina estigui al punt, afegirem el litre de llet que millor si ja tenim una mica calenta. Aquesta operació l’hem de fer sense deixar de batre enèrgicament amb les varetes per tal que no se’ns agrumolli. Quan la tinguem lligada hi tirarem un raig de conyac i continuarem remenant fins que agafi consistència, i en aquest moment tirarem la beixamel a la cassola a on hi tenim el pollastre i el pernil picats.

Amb una cullera de fusta remenarem, amb el foc mig, fins que ens quedi una massa lligada que no s’enganxi a les parets de la cassola. En aquest moment incorporarem els dos rovells d’ou sense parar de remenar, donarem un parell de voltes més i apagarem el foc. Evidentment, ens caldrà la comprovació de sal (i pebre si volem) ja que ho tindrem condicionat fins ara, depenent de si hem salpebrat o no el pollastre al rostir-lo i de lo salat que sigui el pernil que hi posem.

Ara ja tindrem la massa de les croquetes a punt. Quan sigui freda taparem la cassola i ho deixarem a la nevera fins l’endemà.


Per donar forma i fregir les croquetes:- Agafeu boles de la massa i feu-lis forma de croqueta.
- Les passeu per ou batut i després per pa ratllat.
- Ara ja estaran llestes per fregir-les o bé per guardar-les al congelador.

- Si les fregiu al moment, feu-ho en una paella petita amb força oli ben calent que les cobreixi completament i millor en petites quantitats, 4 o 5 croquetes com a molt, a la vegada.


1 comentari:

Anònim ha dit...

INSUPERABLES
"El Cuc"