divendres, 3 d’octubre de 2008

Bandeja de Peix amb suc


Ingredients per a 4 persones:

4 talls de lluç
4 talls de rap
8 gambes
8 escamarlans
1 calamar
1 sípia
16 cloïsses grosses
1/2 quilo de musclos
1 litre de brou de peix o aigua (calent)
1 ceba
2 tomàquets madurs




Preparació:

Rentarem el peix i reservarem. Agafem una cassola grossa (millor d’alumini) posarem oli, posem el calamar i la sípia tallada a trossos, posarem la ceba tallada petita i remenarem. Deixarem coure a foc lent, posem els tomàquets triturats i coem; deixarem cinc minuts, posem les cloïsses i musclos a la cassola que s’obrin, posem una mica de sal i el brou.
Posem el lluç, el rap i deixem que bulli cinc minuts, posem les gambes i escamarlans i farem la picada.
50 grams de pinyons, alls, julivert, 2 pebres vermell i negre ¼ cullereta, pa torrat, una llesca petita, ½ cullereta de farina, tot ben triturat amb la batedora i posem a la cassola. Deixarem deu minuts a foc lent i ja està a punt de menjar. (el peix necessita poca cocció)


recepta de Ma. Teresa Ribas Xaubet