dijous, 23 d’octubre de 2008

Sopa de crancs a la Mercè

Ingredients per a 4 persones:


500 grams de crancs de mar
750 grams de peix de roca
3 porros mitjans
unes fulles d’àpit
1 nap mitjà
4 patates
1 ceba
2 tomàquets ratllats
16 torrades de pa primetes
all-i-oli fet amb ou
oli d’oliva
sal
una mica de Maizena





Preparació:

Sofregir els crancs en una cassola; quan estiguin una mica fets, afegir-hi la ceba ratllada i uns moments després els tomàquets, remenant-ho tot fins que es vegi que ja està fet. Si falta suc afegir una mica d’aigua.

Apart, fer el brou de peix en una altra olla amb el peix de roca, els porros, l’àpit, el nap i les patates. Deixar bullir un quart d’hora si es fa amb olla a pressió o bé, tres quarts d’hora si es fa amb olla normal.

Quan ja està fet, afegir-hi lo de la cassola i barrejar-ho tot a l’olla i deixar que bulli tot el contingut un quart d’hora més. Després passar-ho tot per un xino, pressionant amb una mà de morter poc a poc i procurant que surti tot el suc.

Després, s’ha de fer bullir tot el suc durant cinc minuts. Si el suc queda clar, afegir-hi una miqueta de Maizena.

Servir amb plat soper i que cada comensal unti les torrades amb l’all-i-oli al gust i passar-les a la sopa.

La sopa, si es vol, també es pot servir amb gambetes o cloïsses.

Bon profit!!!

Recepta de Mercè Domènech i Torner