divendres, 30 de maig del 2008

Llenguado a la taronja

Ingredients per a 4 persones:

4 llenguados
3 taronges
12 ametlles
Julivert
Oli d’oliva suau
farina
sal
pebre negre




Preparació:

Pelarem i netejarem els llenguados. Amb paper de cuina els eixugarem bé i tot seguit els salpebrem, enfarinem i fregim en una paella amb abundant oli d’oliva suau. Un cop fregits els retirem i els posem a la safata del forn. Engeguem el forn a una temperatura de 200º.

Seguidament preparem la picada, posem en el vas de la picadora o morter, les ametlles, el julivert i la pell de dues taronges que anirem pelant amb cura de no treure res de la pell blanca. Ho piquem tot plegat però no massa ja que s’ha de notar els trossets dels tres ingredients. Ho reservem també.

Ara exprimim el suc de les tres taronges, el tirem a la paella a on hi ha l’oli d’haver fregit els llenguados, hi tirem també la picada, remenem bé i just quan arrenqui el bull ho retirem del foc, banyem els llenguados que tenim a la safata del forn, amb aquesta salsa.

Posem la safata al forn i deixem un ratet que el peix agafi el gust i redueixi el suc de la taronja però que no ens quedi sense, i ja tindrem el plat a punt per servir.