divendres, 20 de juny de 2008

Coca de Sant Joan


Ingredients:

250 g de farina de força
20 g de llevat premsat
75 g de llet
2 ous
Pell de llimona ratllada
55 g de mantega tova
55 g de sucre
½ copa d’anís
Un pessic de sal
200 g de fruites confitades
25 g de pinyons
Sucre
Oli o mantega





Preparació:

1. Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.
2. Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa; deixeu-la reposar fins que dobli el volum.
3. Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu-hi al centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.
4. Treballeu amb la mà o amb una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
5. Estireu la massa sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d’1 cm. aproximadament i una forma ovalada.
6. Pinteu-la amb ou i col•loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-la reposar fins que dobli el seu volum.
7. Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.