dilluns, 5 de maig de 2008

Faves de la iaia

Ingredients:

1 quilo de faves pelades
4 talls de cansalada crua
1 botifarra negre
4 cebes tendres
2 alls tendres
1 branca de menta
1 got de vi blanc
greix i oli d’oliva
sal

Preparació:

Posem en una cassola una cullerada de llar i un raig d’oli d'oliva.

Afegim la cansalada tallada petita i l’anem remenant fins que comenci a daurar-se.


A continuació hi tirem les faves, les cebes, els alls, la branca de menta, el got de vi blanc i ho salem.

Tapem la cassola amb la tapa al revés (cal que sigui una mica fonda) i hi tirem un got d’aigua a sobre la tapa.

De tant en tant aixequem la tapa amb cura de no cremar-nos i agafant la cassola per les nanses anem sacsejant.

Amb una mitja horeta ja ho tindrem cuit. Moments abans de treure-ho del foc hi posarem la botifarra negre tallada a rotllanes.

Apaguem el foc i ja tindrem les faves fetes i a punt per servir.


Bon profit!!!