Ingredients per a 6 persones:
400 grams de bonítol fresc tallat a rodanxes d’uns 2 cm. de gruix
1 quilo de patates
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
2 grills d’all
2 branquetes de julivert
2 tomàquets mitjans
1 ceba gran
1 fulla de llorer
1 llauna de pèsols (100 grams)
1 llauna de pebrots vermells (100 grams)
1 trosset de bitxo
1 pastilla de caldo de peix
Aigua
Sal
Preparació:
Tallem el bonítol el daus de la mida d’una nou.
En una cassola de fang un mica fonda i posem a escalfar l’oli.
Quan estigui calent fregim el bonítol, tomba i tomba, només que quedi daurat i el retirem i reservem.
En el mateix oli i posem la ceba pelada i molt picada.
Remenem amb una cullera de fusta fins que quedi daurada (de 6 a 8 minuts), afegim llavors els tomàquets, pelats, sense grana i triturats.
Hi donem unes voltes i quan el sofregit estigui fet hi afegim les patates escapçades a trossos irregulars i ho cobrim tot amb aigua.
Salem moderadament.
En el morter piquem un grill d’all i el julivert; ho dissolem amb un parell de cullerades d’aigua del caldo de les patates, i ho afegim a la cassola, així com el llorer i el bitxo.
Ho remenem bé i ho deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts.
Afegim llavors la pastilla de caldo de peix picada, els pèsols, el pebrot tallat a tires finetes o a quadradets i el bonítol que teníem reservat.
Ho deixem coure tot junt 10 minuts més i ho podem servir en la mateixa cassola.
400 grams de bonítol fresc tallat a rodanxes d’uns 2 cm. de gruix
1 quilo de patates
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
2 grills d’all
2 branquetes de julivert
2 tomàquets mitjans
1 ceba gran
1 fulla de llorer
1 llauna de pèsols (100 grams)
1 llauna de pebrots vermells (100 grams)
1 trosset de bitxo
1 pastilla de caldo de peix
Aigua
Sal
Preparació:
Tallem el bonítol el daus de la mida d’una nou.
En una cassola de fang un mica fonda i posem a escalfar l’oli.
Quan estigui calent fregim el bonítol, tomba i tomba, només que quedi daurat i el retirem i reservem.
En el mateix oli i posem la ceba pelada i molt picada.
Remenem amb una cullera de fusta fins que quedi daurada (de 6 a 8 minuts), afegim llavors els tomàquets, pelats, sense grana i triturats.
Hi donem unes voltes i quan el sofregit estigui fet hi afegim les patates escapçades a trossos irregulars i ho cobrim tot amb aigua.
Salem moderadament.
En el morter piquem un grill d’all i el julivert; ho dissolem amb un parell de cullerades d’aigua del caldo de les patates, i ho afegim a la cassola, així com el llorer i el bitxo.
Ho remenem bé i ho deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts.
Afegim llavors la pastilla de caldo de peix picada, els pèsols, el pebrot tallat a tires finetes o a quadradets i el bonítol que teníem reservat.
Ho deixem coure tot junt 10 minuts més i ho podem servir en la mateixa cassola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada