dissabte, 15 de març de 2008

Risotto amb pèsols i bacó fumat


Ingredients:

- 350g arròs
- 1 ceba
- 100g bacó fumat
- 200g pèsols congelats
- 1/2 got vi blanc
- 1 litre brou de verdures
- 3 cullerades parmesà ratllat
- 1 nou de mantega
- oli d’oliva
- sal



Preparació:

1.- Talleu la ceba ben petita, traieu la cotna al bacó i talleu-lo en dauets.


2.- Poseu 3 cullerades d’oli d’oliva en una cassola i feu enrossir la ceba durant 2-3 minuts a foc mig. Afegiu els dauets de bacó. Quan el bacó sigui dauradet, afegiu els pèsols congelats i deixeu-los que vagin agafant el gust del sofregit fins que es descongelin.

3.- Afegiu l’arròs i coeu-lo a foc mig-alt durant 2 ó 3 minuts, sempre remenant amb cura. Tot seguit, banyeu-lo amb el vi blanc i deixeu que evapori l’alcohol.

4.- Aneu afegint el brou ben calent a poc a poc i continueu la cocció durant uns 18 minuts (a foc mig, sense deixar de remenar i afegint brou cada cop que l’arròs hagi consumit el brou de la cassola). Rectifiqueu de sal si cal.

5.- Afegiu una nou de mantega i el parmesà ratllat. Aneu remenant fins que la mantega i el formatge es desfacin.

6.- Apagueu el foc i deixeu reposar l’arròs un parell de minuts abans de servir-lo.


Espero que us agradi i bon profit!