dilluns, 10 de març de 2008

Popets amb ceba


Ingredients:

1 quilo de popets
4 cebes tallades gruixudes
3 alls laminats
Un raig de vi blanc o ranci
Oli d’oliva
Llorer
Sal
Pebre
Aigua



Preparació:

1. Netegeu, renteu i escorreu els popets.
2. Saltegeu els popets en una paella amb l’oli, el vi, el llorer, la sal i el pebre, i reserveu-los.
3. Sofregiu la ceba en una cassola amb una mica d’oli, i quan sigui fosca afegiu-hi els alls laminats i els popets.
4. Amb la cassola tapada deixeu-ho estofar fins que els popets estiguin cuits, tot afegint-hi aigua si cal.

Variacions que hi podeu fer:
Es pot posar tomàquet a la salsa.
Es pot fer un sofregit amb ceba, all, julivert i tomàquet.
S’hi poden afegir patates una mica abans d’acabar la cocció dels popets.
Es pot acabar el plat amb una picada d’all i julivert.
Es pot fer amb pops més grans. En aquest cas cal tallar-los a trossos i afegir-los quan la ceba està a mig fer; si són molt grans cal bullir-los prèviament.