diumenge, 9 de novembre de 2014

Coquets

Ingredients:

2 ous
200 g sucre
200 g coco ratllat

(amb aquesta quantitat obtindrem uns 30 coquets, mesura correcta per a una fornada a la safata del forn de casa)

Preparació:

Preescalfem el forn a 180ºC. (engeguem dalt i baix)

Batem en un bol els dos ous.

Afegim el sucre, continuem remenant un moment i seguidament incorporem el coco ratllat.

Ho podem acabar de mesclar amb les mans fins obtenir una massa homogènia.

Agafem petites porcions i anem fent boletes amb les mans.

Les col·loquem a la safata coberta amb paper de forn i empolsem una mica de coco ratllat per sobre de cadascun.

Posem a coure al forn (recordem apagar el grill, el de dalt) a 180º C durant 13 minuts aproximadament (encara que el temps sempre depèn de cada forn) per millor pista fins que comencin a agafar color. Jo els deixo coure uns 10 o 11 minuts i després apago el forn i poso el grill a màxima potència un parell de minuts sense perdre’ls de vista, quan veig que agafen color apago el forn i els trec ràpidament a refredar a fora. Millor no tocar-los perquè a part que estan molt calents se’ns desfarien perquè estan molt tous.

Notes:

Si al fer les boletes se’ns enganxa molt la massa les mans, les podem passar (les mans) un moment per aigua freda i les assequem, així podrem continuar treballant molt millor.


Cal deixar una mica de distància entre les boletes perquè s’obriran i ens interessa que no s’enganxin entre elles.