divendres, 14 de novembre del 2014

Coquetes d'espelta integral amb verduretes

Ingredients:

200 g farina integral d’espelta
50 ml oli d’oliva 0’4º
100 ml aigua
sal

Preparació:

Posem la farina en un bol, afegim l’aigua, l’oli i ho salem.
Barregem amb les mans fins obtenir una massa homogènia.
Quan la tinguem ben lligada la treballem una mica més a sobre el marbre plegant-la sobre ella mateixa, veurem que ens ha d’oferir una mica de resistència, això vol dir que té la textura perfecte.
La deixem feta una bola en un bol, la tapem amb un drap humit i la posem un parell d’hores a la nevera a reposar.
Mentrestant posem a bullir la verdura, jo en aquest cas he posat pastanaga tallada a rotllanes i bledes, però les podem fer del que més ens agradi. Un cop feta la verdura l’escorrem i reservem.
En una paella saltegem uns xampinyons. Els posem en una paella amb un raig d’oli i tapem, quan gairebé hagin tret tota l’aigua hi afegim unes gotetes de xerès que fa que potenciïn els seu ja de per si, boníssim sabor i salem. Un cop fets, els reservem a la mateixa paella.
Ara ens posem a preparar les coquetes.
Posem a preescalfar el forn, dalt i baix a 180º C
Escampem una mica de farina a sobre el marbre.
Agafem trossets de massa i amb l’ajut d’un corró l’anem estirant fins deixar la forma de la coca (no cal massa fina, jo la deixo de tres o quatre mil·límetres) i la posem a sobre de la safata del forn que haurem cobert amb paper sulfuritzat. Anem repetint l’operació per tantes coquetes com vulguem fer.
Un cop les tenim totes fetes, les pintem amb oli d’oliva i les enfornem posant la safata a la meitat del forn. Les deixem coure de 10 a 15 minuts depenent del gruix que haguem deixat (més val no perdre’ls-hi l’ull per tal que no se’ns cremin). Les traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.
Quan les coques siguin fredes, només ens cal muntar-les.
Posem la bleda i la pastanaga a sobre de cada coca i pel damunt uns quants xampinyons.

Podem amanir-les amb una mica del oli dels mateixos xampinyons que hem saltejat o sinó per qui li agradi el picant amb una mica d’oli per les pizzes, per exemple, encara que podem deixar anar la imaginació i amanir-les amb el que més ens agradi.