dijous, 7 de febrer del 2013

Coca de llardons amb pasta de full


Ingredients:

1 paquet de pasta de full
150 g de llardons
50 g de pinyons
50 g d’ametlles filetejades
100 g sucre
1 ou
Farina


Preparació:

Engegueu el forn a 200⁰ C (dalt i baix)

Piqueu els llardons amb la multiplicadora sense deixar-los massa desfets, tres o quatre
pulsacions d’un parell de segons cadascuna és suficient.

Deixateu un ou en un plat.

Empolseu el marbre amb farina seca.
Desplegueu la massa de full reservant el paper que l’embolcalla ja que l’aprofitarem per posar la coca al forn.

Passeu la massa per sobre la farina banda i banda i tot seguit amb el corró l’estireu bé intentant donar-li una forma allargada. Quan estigui ben estirada i poseu els llardons per sobre de una meitat sense arribar a les puntes i tapeu amb l’altre, poseu més llardons a sobre i ara ho tapeu amb el sobrant de les dues puntes que quedi ben cobert.

Passeu el corró per sobre per integrar els llardons amb la pasta.

Tanqueu totes les puntes amb els dits i amb un ganivet feu un tall per tot el voltant.

Poseu ara el full que hem tret de la massa o sinó un altre tros de full de paper de forn a la safata i poseu la coca a sobre, amb l’ajut d’un pinzell pinteu-la bé amb l’ou batut, repartiu l’ametlla picada i els pinyons per sobre i cobriu-ho amb abundant sucre.

Ara ja podeu posar-la a forn, dalt i baix i a la meitat i a 200⁰ C fins que veieu que el sucre s’ha fos i quedi enrossida, entre 10 i 15 minuts.

Quan estigui la traieu i deixeu refredar sobre una reixeta o superfície freda, i ja la teniu a punt per degustar-la amb un gotet de bon moscatell.

Que vagi de gust!!!