1 paquet de pasta de full
150 g de llardons
50 g de pinyons
50 g d’ametlles filetejades
100 g sucre
1 ou
Farina
Preparació:
Engegueu el forn a 200⁰ C (dalt i baix)
Piqueu els llardons amb la multiplicadora
sense deixar-los massa desfets, tres o quatre
pulsacions d’un parell de segons cadascuna és suficient.
pulsacions d’un parell de segons cadascuna és suficient.
Deixateu un ou en un plat.
Empolseu el marbre amb
farina seca.
Desplegueu la massa de full
reservant el paper que l’embolcalla ja que l’aprofitarem per posar la coca al forn.
Passeu la massa per sobre la
farina banda i banda i tot seguit amb el corró l’estireu bé intentant donar-li
una forma allargada. Quan estigui ben estirada i poseu els llardons per sobre
de una meitat sense arribar a les puntes i tapeu amb l’altre, poseu més
llardons a sobre i ara ho tapeu amb el sobrant de les dues puntes que quedi ben cobert.
Passeu el corró per sobre
per integrar els llardons amb la pasta.
Tanqueu totes les puntes amb
els dits i amb un ganivet feu un tall per tot el voltant.
Poseu ara el full que hem
tret de la massa o sinó un altre tros de full de paper de forn a la safata i
poseu la coca a sobre, amb l’ajut d’un pinzell pinteu-la bé amb l’ou batut,
repartiu l’ametlla picada i els pinyons per sobre i cobriu-ho amb abundant sucre.
Ara ja podeu posar-la a forn,
dalt i baix i a la meitat i a 200⁰ C fins que veieu que el sucre s’ha fos i
quedi enrossida, entre 10 i 15 minuts.
Quan estigui la traieu i
deixeu refredar sobre una reixeta o superfície freda, i ja la teniu a punt per
degustar-la amb un gotet de bon moscatell.
Que vagi de gust!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada