dijous, 28 de febrer de 2013

Bacallà amb allioli


Ingredients:

Bacallà dessalat
Oli d’oliva
1 ou
Oli d’oliva suau 0’4⁰
6 grills d’all
Sal


Elaboració:

Engegueu el forn a 180⁰.

Poseu un raig d’oli d’oliva al fons d’una safata refractària i a sobre, els talls de bacallà (amb la pell en contacte amb la safata) i ho fornegeu uns 10 minuts. (180⁰ només forn de baix i a la meitat)

Mentrestant, talleu a làmines 4 grills d’all i els fregiu en una paella amb un xic d’oli d’oliva fins que comencin a daurar-se. Reserveu.

Ara prepareu l’allioli amb l’ou, l’oli suau, afegiu dos dels alls laminats i fregits i un pessic de sal.

Unteu els lloms de bacallà amb l’allioli i ho gratineu  (180⁰ només grill i a la meitat) 5 minuts i ho presenteu amb la resta d’alls fregits, posats per sobre.





1 comentari:

Jordi Beumala ha dit...

La crosta de l'allioli gratinat és fantàstica!!!