dimecres, 30 de gener de 2013

Orada al forn

Ingredients:

4 orades
Oli d’oliva verge extra
Sal Maldon
4 grills d’all


Preparació:

Demanarem a la peixateria que ens netegin d’escata les orades i que ens en separin els lloms.

Posarem a preescalfar el forn a 220ºC.

Cobrirem la safata amb paper d’alumini i amb el setrill ho untarem amb un raig d’oli.

Posarem a sobre els lloms de l’orada deixant la pell cap amunt.

Per sobre de cada tall hi posarem ben repartit un grapadet de sal Maldon o gruixuda i ja podrem posar la safata al forn (a la meitat i només amb el foc de baix) durant uns 10 minuts.

Mentrestant posarem unes 8 cullerades d’oli a una paella amb el foc baix, pelarem i laminaren els grills d’all i els hi posarem, deixant-los fins que comencin a agafar color.

Quan falti un parell de minuts per treure el peix del forn, hi posem una cullerada d’aquest oli perfumat per sobre de cada llom.

Passat aquest temps, ja ho podrem servir posant la pell ara a sota i regant-ho amb una mica més de l’oli d’all per sobre.