dijous, 3 de gener de 2013

Espatlla de cabrit rostida a l'aroma de romaní

Avui comparteixo una recepta boníssima i senzilla de fer, de la carnisseria Can Freixas.

Jo ja l’he provat, us hi apunteu vosaltres?


Ingredients per a 4 persones:

4 espatlletes de cabrit
3 cebes
4 tomàquets madurs
1 cabeça d'alls
Oli
Llard
Vi blanc
Romaní
Llorer
Sal
Pebre

Per a la picada:
1 gra d'all
Un grapat d'ametlles torrades

Preparació:

En una safata de forn hi posarem el llard, salpebrarem l'espatlla i la col·locarem bocaterrosa a la safata, hi posarem el vi blanc, els alls la ceba, els tomàquets i les herbes.


Hi afegirem aigua fins a la meitat. Posarem la safata al forn calent a 180 ºC i deixarem rostir la carn una mitja hora.

Passat aquest temps girarem l'espatlla i la deixarem rostir un quart d'hora més.  Haurem de vigilar que el suc de cocció no es redueixi del tot, si cal hi afegirem una mica d'aigua de tant en tant.

En un morter, xafarem un gra d'all i unes ametlles torrades, hi diluirem un raig d'oli i pintarem amb aquesta salsa l'espatlla uns minuts abans d'acabar-ne la cocció.

Servirem el plat amb una guarnició formada per patates daurades, carxofes al forn i algunes verdures a la brasa. Posarem l'espatlla al plat, la ruixarem amb el suc del rostit i la decorarem amb un branquilló de romaní fresc lleugerament escalfat, perquè desprengui la seva aroma amb més intensitat.