dissabte, 22 de setembre del 2012

Galtes de vedella

Ingredients:


4 galtes de vedella
2 cebes grans
4 grills d’all
2 cullerades de tomàquet natural sense pell ni grana
1 cullerada de farina
1 got de vi ranci
Llar
Oli
Sal
Pebre negre molt
Farcellet d’herbes aromàtiques

Preparació:

Posem en una cassola una cullerada de llar i un bon raig d’oli d’oliva, salpebrem les galtes de vedella, les rostim per tots costats i un cop rosses les reservem.

Piquem la ceba i l’afegim a l’oli de la mateixa cassola, quan comenci a quedar blanca hi posem els alls picats, anirem remenant fins que agafi color i ja hi podrem afegir el tomàquet, donem unes voltes més perquè ens quedi el sofregit al punt.

Seguidament hi posem una cullerada de farina, remenem bé que es dori una miqueta (un parell de minuts) i ho reguem amb un got de vi ranci, amb el foc alt deixem que evapori una mica l’alcohol i tot seguit, afegim un parell de gots d’aigua i un farcellet d’herbes aromàtiques ( llorer, romaní, farigola...).

Ara ja podem posar-hi les galtes que teníem reservades, tapem la cassola i ho deixem amb el foc baix ben bé de dues a tres hores, això si, caldrà anar girant les galtes i comprovant que ens quedin ben tendres.

Quan les tinguem a punt, les retirem de la cassola, el suc restant el passem pel xino (si no en teniu ho passeu pel turmix) ho tornem tot una altra vegada a la cassola (galtes i suc) i ho reservem fins que anem a menjar-ho.

Per acabar de complementar el plat, jo hi fregeixo unes patates talladetes a daus i les incorporo just abans de menjar.

Espero que us agradin molt. Bon profit!

2 comentaris:

Tot és bo el que l olla cou ha dit...

Les galtes de porc son espectaculars però les de vedella son increïbles!!! Aquesta recepta és per prendre mal....
Jordi

Cuinateràpia ha dit...

Jajaja i de quina manera...
Certament, van quedar delicioses!
Anna