4 galtes
de vedella
2 cebes
grans
4 grills
d’all
2 cullerades
de tomàquet natural sense pell ni grana
1
cullerada de farina
1 got de
vi ranci
Llar
Oli
Sal
Pebre
negre molt
Farcellet
d’herbes aromàtiques
Preparació:
Posem en
una cassola una cullerada de llar i un bon raig d’oli d’oliva, salpebrem les
galtes de vedella, les rostim per tots costats i un cop rosses les reservem.
Piquem
la ceba i l’afegim a l’oli de la mateixa cassola, quan comenci a quedar blanca
hi posem els alls picats, anirem remenant fins que agafi color i ja hi podrem
afegir el tomàquet, donem unes voltes més perquè ens quedi el sofregit al punt.
Seguidament
hi posem una cullerada de farina, remenem bé que es dori una miqueta (un parell
de minuts) i ho reguem amb un got de vi ranci, amb el foc alt deixem que
evapori una mica l’alcohol i tot seguit, afegim un parell de gots d’aigua i un
farcellet d’herbes aromàtiques ( llorer, romaní, farigola...).
Ara ja
podem posar-hi les galtes que teníem reservades, tapem la cassola i ho deixem amb
el foc baix ben bé de dues a tres hores, això si, caldrà anar girant les galtes
i comprovant que ens quedin ben tendres.
Quan les
tinguem a punt, les retirem de la cassola, el suc restant el passem pel xino
(si no en teniu ho passeu pel turmix) ho tornem tot una altra vegada a la
cassola (galtes i suc) i ho reservem fins que anem a menjar-ho.
Per
acabar de complementar el plat, jo hi fregeixo unes patates talladetes a daus i
les incorporo just abans de menjar.
Espero que us agradin molt. Bon profit!
2 comentaris:
Les galtes de porc son espectaculars però les de vedella son increïbles!!! Aquesta recepta és per prendre mal....
Jordi
Jajaja i de quina manera...
Certament, van quedar delicioses!
Anna
Publica un comentari a l'entrada