dimecres, 11 de juliol del 2012

Amanida de pollastre en escabetx

Doncs si, era només qüestió de temps que se’m aparegués una recepta d’aquelles que em fan “tilín”. Dilluns passat en el programa cuines de TV3, el cuiner Jordi Ribas del restaurant Cal Ros de Girona em va obrir la gana novament amb l’amanida de pollastre en escabetx.

Jo ja l’he feta i espero que vosaltres la proveu també ja que val molt la pena; com a primer plat, com a sopar lleuger, per a sorprendre als vostres convidats... Donat que el pollastre el podeu preparar abans i es conserva dies a la nevera, resulta a més de un plat molt bo, fàcil i ràpid.

Sense més preàmbuls aquí us deixo la recepta amb el vídeo del programa, que al menys a mi, veure el passos de l’elaboració sempre m’ajuda molt.

Per a 4 persones:

1 pollastre desossat
1 l d’oli d’oliva
100 ml de vinagre de vi
100 ml d’aigua
vi ranci
25 g de pebre vermell dolç
20 g de pebre negre en gra
10 cebetes platillo
farigola
1 fulla de llorer
500g d'enciams, fulles i brots variats
1 cullerada de sal
una mica de sal en escates
1 cullerada de pebre
50 g de vinagreta de fruits secs

Per a la vinagreta:

oli d’oliva verge
vinagre de cabernet
mostassa a l’antiga
sal
pinyons torrats i sencers
avellanes torrades i esmicolades
ametlles torrades i esmicolades
nous esmicolades


Elaboració
Per començar, esteneu el pollastre per la part de la pell, salpebreu-lo, enrotlleu-lo sobre ell mateix, lligueu-lo i marqueu-lo en una paella, amb una mica d’oli, per tots els costats. Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.

Per fer l’escabetx, en una cassola, aboqueu alhora l’oli, el vinagre, el vi ranci, l’aigua, el pebre vermell dolç, el pebre en gra, la farigola, la fulla de llorer i les cebetes senceres i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. A continuació, afegiu-hi el pollastre marcat i deixeu-ho coure a foc baix durant 1 hora i 30 minuts. Després, deixeu-ho refredar dins la cassola.

Per fer la vinagreta, en un bol, i amb unes varetes manuals, barregeu-hi la mostassa, l’oli, el vinagre, un polsim de sal i finalment afegiu-hi la fruita seca.

Tot seguit, retireu la corda del farcellet de pollastre i talleu-lo a talls molt fins.

I ja per acabar, disposeu els talls de pollastre, per sobre col·loqueu-hi els enciams i les fulles prèviament netes, amaniu-ho amb una mica d’escabetx i una mica de vinagreta amb fruita seca i afegiu-hi uns cristalls de sal.