Jo ja l’he feta i
espero que vosaltres la proveu també ja que val molt la pena; com a primer
plat, com a sopar lleuger, per a sorprendre als vostres convidats... Donat que el
pollastre el podeu preparar abans i es conserva dies a la nevera, resulta a més de un
plat molt bo, fàcil i ràpid.
Sense més preàmbuls
aquí us deixo la recepta amb el vídeo del programa, que al menys a mi, veure el passos
de l’elaboració sempre m’ajuda molt.
1 pollastre desossat
1 l d’oli d’oliva
100 ml de vinagre de vi
100 ml d’aigua
vi ranci
25 g de pebre vermell dolç
20 g de pebre negre en gra
10 cebetes platillo
farigola
1 fulla de llorer
500g d'enciams, fulles i brots variats
1 cullerada de sal
una mica de sal en escates
1 cullerada de pebre
Per a la vinagreta:
oli d’oliva verge
vinagre de cabernet
mostassa a l’antiga
sal
pinyons torrats i sencers
avellanes torrades i esmicolades
ametlles torrades i esmicolades
nous esmicolades
Elaboració
Per començar, esteneu el pollastre per la part de la
pell, salpebreu-lo, enrotlleu-lo sobre ell mateix, lligueu-lo i marqueu-lo en
una paella, amb una mica d’oli, per tots els costats. Quan estigui dauradet,
retireu-lo i reserveu-lo.
Per fer l’escabetx, en una cassola, aboqueu alhora l’oli, el vinagre, el vi ranci, l’aigua, el pebre vermell dolç, el pebre en gra, la farigola, la fulla de llorer i les cebetes senceres i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. A continuació, afegiu-hi el pollastre marcat i deixeu-ho coure a foc baix durant 1 hora i 30 minuts. Després, deixeu-ho refredar dins la cassola.
Per fer la vinagreta, en un bol, i amb unes varetes manuals, barregeu-hi la mostassa, l’oli, el vinagre, un polsim de sal i finalment afegiu-hi la fruita seca.
Tot seguit, retireu la corda del farcellet de pollastre i talleu-lo a talls molt fins.
I ja per acabar, disposeu els talls de pollastre, per sobre col·loqueu-hi els enciams i les fulles prèviament netes, amaniu-ho amb una mica d’escabetx i una mica de vinagreta amb fruita seca i afegiu-hi uns cristalls de sal.
Per fer l’escabetx, en una cassola, aboqueu alhora l’oli, el vinagre, el vi ranci, l’aigua, el pebre vermell dolç, el pebre en gra, la farigola, la fulla de llorer i les cebetes senceres i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. A continuació, afegiu-hi el pollastre marcat i deixeu-ho coure a foc baix durant 1 hora i 30 minuts. Després, deixeu-ho refredar dins la cassola.
Per fer la vinagreta, en un bol, i amb unes varetes manuals, barregeu-hi la mostassa, l’oli, el vinagre, un polsim de sal i finalment afegiu-hi la fruita seca.
Tot seguit, retireu la corda del farcellet de pollastre i talleu-lo a talls molt fins.
I ja per acabar, disposeu els talls de pollastre, per sobre col·loqueu-hi els enciams i les fulles prèviament netes, amaniu-ho amb una mica d’escabetx i una mica de vinagreta amb fruita seca i afegiu-hi uns cristalls de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada