divendres, 16 de març del 2012

Espinacs i cigrons amb picada

Ingredients:
espinacs
cigrons
sal

Per a la picada:
oli d’oliva
1 llesqueta de pa
3 grills d’all
12 ametlles
12 avellanes
1 nyora (per fer més ràpid el procés, podeu posar 1 cullerada de carn de pebrot o nyora que ara ja venen envasada en molts llocs)
sal
aigua

Preparació:

Un cop bullits els cigrons i els espinacs (cada cosa per separat), posem en una cassola amb foc baix, els cigrons i els espinacs, afegim una miqueta d’aigua i deixarem que l’absorbeixin, mentre, prepararem la picada.

Posem en una paella petita una mica d’oli d’oliva, quan sigui calent hi fregirem una llesqueta de pa, un cop fregida per les dues bandes la retirarem i reservarem, ara, en el mateix oli hi fregirem amb el foc baix dos o tres grills d’all que haurem pelat prèviament i que retirarem quan es comencin a quedar una mica rossos,- només han de deixar l’aroma-, i apaguem el foc.

Posarem en el pot del turmix la torrada, els alls fregits, les ametlles, les avellanes, la carn d’una nyora, una mica del oli que hem fregit el pa i els alls, una micona de sal i un gotet d’aigua, ho piquem tot plegat fins que ens quedi ben fi i ho abocarem a la cassola sobre els cigrons i espinacs, ja només ens quedarà deixar fer xup-xup uns minutets i ja ho tindreu llest per assaborir un plat ben sa i deliciós.

Bon profit!