divendres, 17 de febrer de 2012

Truita de botifarra

Bé, diguem que ahir tenia inspiració i se’m va ocórrer investigar una mica sobre el perquè de la truita i els ous per Dijous Llarder o Gras, i ves per on, que buscant per casa vaig recordar que tenia algun llibre que en parlava i... eccoli qua! Gastronomia, festes i tradicions a Catalunya de Jordi-Joan Alsina, cansalader-xarcuter, promotor cultural i comunicador, si podeu compreu-lo hi descobrireu moltes coses en comú que tenen les festes i la gastronomia.

Jo de moment em vaig donar per satisfeta perquè vaig descobrir la recepta definitiva de com fer la truita de botifarra tot i que la vaig adaptar a la meva manera. Caram que bones van quedar!


Ingredients per a cada truita (paella de 20cms):

tres ous 
7 o 8 rotllanes de botifarra (blanca, negre, d’ou o del perol)
cansaladaPreparació:

Tallem la cansalada a daus i la posem a una paella (sense oli) que es comenci a fregir a foc baix fins que la cansalada tregui tot el greix i quedin llardons.

Mentre, traiem la pell a les botifarres i les tallem a rotllanes.

Quan tinguem els llardons fets, els retirem del foc així com també el greix que haurà tret, (però el reservarem perquè serà amb aquest greix que farem les truites).

Ara ja ho tenim tot a punt.

Posem a la paella una cullerada de greix, les rotllanes de botifarra negre (8 o 10) uns llardons dels que hem fet (3 o 4), els tres ous batuts i fem la truita normal però sense tancar, la deixarem rodona.

Jo en vaig preparar quatre, una de cada i després en vaig fer un tros per cadascú. També podeu fer-la amb totes les botifarres o amb la que més us agradi.

Ja us aviso que queden francament bones, un sabor exquisit, molt meloses i gens greixoses malgrat el que pugui semblar. Trobar-hi el cruixent dels llardons és realment sorprenent.


Us encoratjo a que les proveu!!!