diumenge, 9 d’octubre de 2011

XVI Jornades Gastronòmiques del Calamarenys

Amb la tardor arriba l'època dels calamars i, també, una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Es tracta d'una marca gastronòmica consolidada, que enguany celebra la 16a edició.Del 7 al 30 d'octubre, 8 restaurants d'Arenys de Mar i 8 més de municipis de la resta del Maresme (Arenys de Munt, Argentona, Caldes d'Estrac, Mataró, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar) inclouran a les seves cartes plats cuinats amb el producte estrella de la temporada.Un programa amb novetats

Les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys es completaran amb diverses activitats paral·leles que tindran lloc a Arenys de Mar relacionades amb el calamar. 
La gran novetat d'enguany és la Ruta de la Tapa del Calamar. Es tracta d'una iniciativa en la qual 18 bars i restaurants de la vila ofereixen una tapa pròpia de calamar d'Arenys al preu de 3'5 euros. A més, cada cop que se'n consumeixi una es lliurarà un punt que, en arribar a 10, es podran bescanviar per una samarreta tècnica commemorativa.

Una altra novetat d'aquest any és el concurs de dibuix infantil amb motius del calamar, que es farà el 22 d'octubre. L'oferta d'activitats es completa amb la fideuada popular del proper 7 d'octubre, el concurs per a cuiners no professionals de plats cuinats amb calamar del 15 d'octubre , i la subhasta pública de peix del 22 d'octubre. Els tiquets per a la fideuada popular i la Ruta de la Tapa del Calamar ja estan disponibles a l'Oficina de Turisme d'Arenys de Mar.


Amb l'objectiu de donar a conèixer la variada oferta gastronòmica i el programa d'activitats, l'Ajuntament d'Arenys ha editat un programa traduït a tres llengües que s'ha fet arribar a totes les Oficines de Turisme de la comarca i als hotels que obren durant tot l'any.