dissabte, 1 d’octubre del 2011

Llom Duroc a la mostassa

 Ingredients:
1 peça de llom de porc Duroc de 800 grams aproximadament
1 got de vi ranci
Mostassa de Dijon
Mostassa a l’Antiga
Sal
Oli d’oliva Verge Extra
Llard




A mi, personalment m’agrada el llom de porc denominat Duroc ja que la seva carn es especialment saborosa.

El Porc Duroc és una raça recent, criats en espais grans i amb una alimentació concreta. La qualitat és suprema, igual que el seu sabor.


Elaboració:

Lligarem la peça de llom amb cordill per tal que ens quedi més compacta, (això, ens ho poden fer a la carnisseria si ho demanem) i ho salarem bé per tots costats. Posarem el tall en una safata de vidre apta pel forn (tipus Pyrex) i començarem a repartir les mostasses, primer la de Dijon i després l’Antiga per sobre el llom, donant-li la volta perquè quedi ben impregnat per tot arreu, ho cobrirem generosament i tot seguit  taparem la safata amb paper film i ho deixarem a la nevera a macerar al menys d’un dia per l’altre.

L’endemà quan vulguem preparar-ho, només ens caldrà escalfar el forn (dalt i baix) a 180o i mentrestant traurem el film de la safata on hi tenim el llom i abocarem a la mateixa safata, el gotet de vi ranci, ho regarem bé amb oli d’oliva verge extra, hi posarem dues cullerades de llard per sobre i finalment ho taparem amb paper d’alumini.  Ho posarem al forn i en qüestió d’uns 45 o 50 minuts ja ho tindrem cuit. Retirarem el paper d’alumini, ho punxarem amb un ganivet o similar per comprovar que sigui cuit (cal vigilar el punt de la carn, que no sagni però tampoc passar-nos ja que el que faríem seria que ens quedés eixuta) ho deixarem un parell de minuts més que s’enrosseixi una miqueta i apagarem el forn.


Deixarem refredar una mica, deslligarem el tall i l’anirem tallant a filets ben fins posant-los sobre una safata. A cada capa que fem hi anirem posant la salsa que ens ha quedat i ja ho tindrem a punt per servir a la taula.

Espero que ho gaudiu ja que és una recepta molt fàcil i exquisida!





També ho podeu preparar amb llaminera de porc, igualment de bo!