1 peça de llom de porc Duroc de 800 grams aproximadament
1 got de vi ranci
Mostassa de Dijon
Mostassa a l’Antiga
Sal
Oli d’oliva Verge Extra
Llard
A mi, personalment m’agrada el llom
de porc denominat Duroc ja que la seva carn es especialment saborosa.
El Porc Duroc és una raça recent,
criats en espais grans i amb una alimentació concreta. La qualitat és suprema,
igual que el seu sabor.
Elaboració:
Lligarem la peça de llom amb cordill
per tal que ens quedi més compacta, (això, ens ho poden fer a la carnisseria si
ho demanem) i ho salarem bé per tots costats. Posarem el tall en una safata de
vidre apta pel forn (tipus Pyrex) i començarem a repartir les mostasses, primer
la de Dijon i després l’Antiga per sobre el llom, donant-li la volta perquè
quedi ben impregnat per tot arreu, ho cobrirem generosament i tot seguit taparem la safata amb paper film i ho
deixarem a la nevera a macerar al menys d’un dia per l’altre.
L’endemà quan vulguem preparar-ho,
només ens caldrà escalfar el forn (dalt i baix) a 180o i mentrestant
traurem el film de la safata on hi tenim el llom i abocarem a la mateixa safata,
el gotet de vi ranci, ho regarem bé amb oli d’oliva verge extra, hi posarem
dues cullerades de llard per sobre i finalment ho taparem amb paper d’alumini. Ho posarem al forn i en qüestió d’uns 45 o 50
minuts ja ho tindrem cuit. Retirarem el paper d’alumini, ho punxarem amb un
ganivet o similar per comprovar que sigui cuit (cal vigilar el punt de la carn,
que no sagni però tampoc passar-nos ja que el que faríem seria que ens quedés eixuta)
ho deixarem un parell de minuts més que s’enrosseixi una miqueta i apagarem el
forn.
Deixarem refredar una mica,
deslligarem el tall i l’anirem tallant a filets ben fins posant-los sobre una
safata. A cada capa que fem hi anirem posant la salsa que ens ha quedat i ja ho
tindrem a punt per servir a la taula.
Espero que ho gaudiu ja que és una
recepta molt fàcil i exquisida!
També ho podeu preparar amb llaminera de porc, igualment de bo!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada