Aquesta setmana passada en el programa Cuines de TV3 Raül Balam Ruscalleda ens preparava unes croquetes casolanes, em va sorprendre per lo fàcil que les va preparar, gairebé no m’ho podia creure. Per tant i convençuda que alguna cosa fallaria em vaig posar a fer-les i, oh! per sorpresa meva, no només no va fallar res, (ja que les mesures en tot són exactes) sinó que a més van quedar meravellosament perfectes i delicioses.
Se m’ha obert un món de possibilitats de fer croquetes de tot, ja que el simple fet de barrejar en un bol les farines amb la llet i els rovells facilita molt la seva elaboració. A més, el punt culminat va ser l'arrebossat només amb les clares d’ou (no l’ou sencer com acostumava fer) i el pa ratllat.
Gràcies Raül per obrir els teus coneixements cap als qui en som només uns aficionats.
Ingredients:
200 g de formatge blau (o d'altre)
100 g d'escalunya
100 g de porro (picat fi)
1 litre de llet
6 ous
200 g de farina blanca
100 g de farina de blat de moro (maizena)
nou moscada
pebre
48 g de cibulet picat
sal
oli d'oliva
farina de galeta
Elaboració
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu el porro i la ceba picades.
Mentrestant, poseu en un bol les dues farines, la llet i els rovells i remeneu-ho bé amb unes varilles.
Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el formatge blau esmicolat, la sal, el pebre i torneu a remenar-ho bé.
A continuació, afegiu el cibulet picat a la cassola del porro i l'escalunya, remeneu-ho bé, poseu-hi la barreja de llet, farina i formatge i remeneu-ho bé durant uns 15 minuts fins que la massa s'espesseixi.
Després, poseu la massa en un safata, cobriu-la amb paper film i deixeu-la refredar a la nevera.
Tot seguit, amb dues culleres feu les croquetes, poseu-les en un bol amb la clara batuda i una mica de sal, arrebosseu-les amb la farina de galeta, acabeu-hi de donar forma amb les mans i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu les croquetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada