dijous, 27 d’agost del 2009

Sopa de Farigola


Ingredients:

Pa sec
Sal
Aigua
Unes branques de farigola
Oli d’oliva
Grills d’all
Pebre vermell
Un rovell d’ou per plat (opcional)




Preparació:

Tallem el pa en llesquetes ben fines i les posem al plat on servirem la sopa.

Posarem un pot al foc amb aigua i quan comenci a bullir hi afegirem la farigola.

Ara, trinxem els grills d’all i els fregim en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva; quan els alls siguin gairebé rossos hi tirem dues culleradetes de pebre vermell dolç, remenem un segon, apaguem el foc i ho repartim directament a sobre del pa que tenim en els plats.

Seguidament hi posem a sobre l’aigua amb la farigola que tenim bullin, passant-la per un colador.

Quan ja tenim el plat a punt finalment i opcionalment hi afegim el rovell d’un ou i remenem de seguida.

La sal la posem al plat al gust de cadascú. La servim ben calenta.


Si, ja sé que encara fa calor per una sopeta d'aquestes, però també és cert que ja comencem a tenir ganes d'un caldet, i si a sobre ens cura la panxa... com deia la iaia, millor que millor.

Espero que us agradi i bon profit!