dimecres, 21 de gener de 2009

Roscos Sevillanos

Aquests són els boníssims Roscos que prepara la senyora Magdalena.

Ingredients:
3 ous (per cada ou 3 cullerades d’oli, 3 de llet i 3 de sucre)
9 cullerades d’oli
9 cullerades de llet
9 cullerades de sucre
Pell ratllada d’una llimona
Canyella en pols
1 copeta d’anís sec
1 sobre i mig de llevadura Royal
Farina (de forn de pa)

Per fregir:
1 litre d’oli de gira-sol
1 litre d’oli d’oliva de 0’4º

Per engalanar:Sucre




La preparació:
Separeu les clares d’ou, les poseu en un bol i les bateu deixant-les a punt de neu.
Poseu en un altre bol els rovells, l’oli, la llet, el sucre, les clares que teniu a punt de neu, la ratlladura de la pell de la llimona, una mica de canyella en pols, la copeta d’anís i quatre cullerades de farina.
Quan tingueu tots els ingredients a dins del bol, ja podeu començar a barrejar-los fins que us quedi una massa fina.
Ara ja podeu incorporar també el Royal.
Aneu amassant i afegint més farina fins que us quedi una textura que pugueu treballar amb les mans. Haureu d’anar en comte de no passar-vos amb la farina, perquè sinó us quedaran secs.
El punt just seria quan agafeu un tros de massa i feu com un xurro amb les mans.
En un plat hi poseu una mica d’oli per tal d’anar untant les mans; amb les mans que tindreu untades amb oli, preneu un tros de massa i fregueu una ma contra l’altra com si féssiu plastilina, enganxeu els dos extrems i us aniran quedant els roscos.
A mesura que els aneu fent, els fregiu.
Poseu en una fregidora un litre d’oli de gira-sol i un litre d’oli d’oliva de 0’4º, ho poseu al foc i quan l’oli sigui ben calent els aneu fregint, posant-ne pocs cada vegada per tal de no refredar l’oli.
Els aneu traient i posant en un plat.
Tot seguit els passeu per un plat amb sucre i canyella i ja els teniu a punt per menjar.