dilluns, 14 d’abril del 2008

Farcellets de col farcits amb samfaina de bacallà


(Recepta guanyadora del II Concurs de Receptes de Bacallà a Pineda de Mar)

Els ingredients que necessitarem per preparar 12 farcellets seran:

12 fulles de col
2 cebes grans
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
2 grills d’all
3 cullerades de tomàquet natural triturat
250 grams de bacallà dessalat
50 grams de pinyons
300 ml de crema de llet
½ gotet de vi blanc
sal
pebre negre
oli
farina
ou
aigua


Preparació:

En primer lloc farem bullir les fulles de col amb aigua i sal durant 10 o 12 minuts; escorrerem i posarem aigua freda durant uns minuts, després les anirem traient amb cura de no trencar-les i les col·locarem en un drap perquè s’assequin una mica i les reservarem.

Ara en una paella hi posem un raig d’oli quan sigui una mica calent hi tirem la ceba tallada a daus petits, la deixarem una estoneta i afegirem el pebrot vermell, el pebrot verd, el carbassó, l’all i l’albergínia tot tallat a daus petits i afegint-ho paulatinament segons el grau de cocció de cada element. Quan gairebé estigui hi afegirem tres cullerades de tomàquet natural triturat i ho deixarem fer fins que ens quedi la samfaina al punt.

Un cop acabada la samfaina en retirem una part que farem servir després per fer-hi la salsa. A la resta que ens ha quedat a la paella i afegirem el bacallà engrunat i els pinyons. Un cop ho tinguem tot ben sofregit, ho salpebrem donem un parell de voltes i ja tindrem el farcit a punt per anar omplint les fulles de col.

El sistema és ben senzill, posarem un pilonet de farcit al mig de cada fulla i les anem tancant com si féssim un paquetet, (cal que tallem la branca central més gruixuda de les fulles de col) després les agafem una a una i posant-les a les mans fem força amb cura per escórrer tot l’excés d’aigua dels farcellets.

Els passem per farina i ou i els anem fregint en oli ben calent. Un cop fregits els traiem i reservem en un plat amb un paper de cuina per treure l’excés d’oli.

Tot seguit posem en una paella la samfaina que tenim reservada i afegim el vi blanc, el deixem reduir uns minuts, i seguidament ho posem en el vas de la batedora i ho triturem bé, posem una mica d’aigua per tal de poder triturar-ho bé.

Ara posem la salsa a una cassola hi afegim la crema de llet, rectifiquem de sal i ja hi podem posar els farcellets de col.

Deixem que es faci tot junt uns 8 o 10 minuts, i ja està, serviu-ho ben calent.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Perquant als restaurants de Pineda?

Anònim ha dit...

Doncs segon m'han dit, el podreu provar a les properes Jornades Gastronòmiques del Bacallà als restaurants de Pineda de Mar.