divendres, 25 d’abril del 2014

Conill amb espinacs

Ingredients:

1 conill tallat a octaus
4 cebes tendres
4 alls tendres
1 gotet de vi blanc
sal
pebre
2 manats d’espinacs

Per a la picada:
2 grills d’all
Unes branques de julivert
Un grapat d’avellanes
Un grapat d’ametlles
1 llesqueta de pa sec o bé torrat
1 got d’aigua





Rentem bé el conill i el salpebrem.

Posem oli en una cassola i enrossim bé el conill.

Mentre el conill és el foc, tallem el cuot dels espinacs i els netegem bé submergint-los a la pica plena d’aigua per tal que se’ls hi vagi tota la sorra que acostumen a portar.

Posem una olla gran al foc amb quatre dits d’aigua.

Quan arrenqui el bull posem sal a l’aigua i els espinacs. Fem bullir uns cinc minuts i apaguem el foc.

Tornem a la cassola, quan veiem que el conill estigui dauradet hi aboquem un gotet de vi blanc deixem reduir amb foc alt un minut més i afluixem el foc.

Posem a la cassola del conill, els alls i les cebes tendres que haurem rentat i pelat prèviament, tapem  i mantenim el foc baix.

Ara preparem la picada, pelem els grills d’all i els posem juntament amb les avellanes, les ametlles, el julivert i la llesqueta de pa, al vas de la picadora. Ho piquem, aboquem el got d’aigua i ho piquem una mica més que quedi tot ben finet.

Ho aboquem a la cassola, sacsejant perquè es barregi bé amb el conill.

Escorrem els espinacs i els posem a la cassola sense prémer per treure’n l’excés d’aigua, ja que la mica que hi puguin deixar ens ajudarà a acabar de lligar la cossola.

Amb quinze minutets de xup-xup tindrem un plat ben saborós i saludable.



Bon profit!!